Чернівці: Наближається термін сплати податку для громадян,які подали декларацію про доходи за 2014 рік

Чернівці: Наближається термін сплати податку для громадян,які подали декларацію про доходи за 2014 рік

28.07.15 15:25 0 600
Громадяни, які відповідно статті 179 Податкового кодексу України подали декларацію про майновий стан і доходи за 2014 рік, зобов'язані самостійно до 1 серпня 2015 року сплатити суму податку на доходи фізичних осіб, зазначену у поданій ними податковій декларації. Про це повідомила начальник відділу адміністрування доходів і зборів самозайнятих осіб ДПІ у м. Чернівцях Оксана Крамар.

«Загалом під час цьогорічної кампанії декларування доходів чернівчани подали 2711 декларацій про майновий стан і доходи (в тому числі з податковими зобов»язаннями 1871 декларацію та 840 – на знижку.). Цьогоріч декларанти відзвітували про 182,3 млн. грн. доходу та узгодили свої податкові зобов»язання більш як на 15,0 млн. грн.»,- зазначила Оксана Олександрівна.

За інформацією посадовця: «більшість декларантів обласного центру відповідально поставились до виконання конституційного обов»язку, – станом на 23 липня 1818 громадян вже перерахували до бюджету 14,6 млн. грн. податку. Натомість ще 53 особи не сплатили 454,0 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб».

Податківець звернула увагу, що у разі, якщо платник податків не сплачує узгоджену суму грошових зобов'язань протягом строків, визначених Кодексом, платник відповідно до статті 126 Кодексу притягується до відповідальності у вигляді штрафу та пені, яка нараховується на суму податкового боргу. Розмір пені встановлюється із розрахунку 120% річних облікової ставки Національного банку України, за кожен календарний день прострочення у його сплаті.

Шановні чернівчани! До граничного терміну сплати податку на доходи фізосіб залишається менше тижня!

Державна податкова інспекція у м, Чернівцях сподівається на високий рівень податкової культури мешканців нашого міста.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ