рятувальники провели тактико-спеціальні навчання на складі паливно-мастильних матеріалів «Рівненська нафтобаза»

рятувальники провели тактико-спеціальні навчання на складі паливно-мастильних матеріалів «Рівненська нафтобаза»

29.07.15 11:50 0 773
28 липня у селі Нова Любомирка Рівненського району на території складу паливно-мастильних матеріалів «Рівненська нафтобаза» ПП «Нафтотермінал» рятувальники Головного управління ДСНС в області провели тактико-спеціальні навчання. Головною метою було перевірити дії адміністрації об’єкта під час виникнення надзвичайної ситуації, а також на практиці відпрацювати порядок спільних дій щодо проведення аварійно-рятувальних робіт та гасіння легкозаймистих горючих рідин.

За легендою навчань, пожежа виникла в одному з резервуарів з бензином марки А-95 об’ємом 2000 куб.м, утворилася загроза поширення полум'я на сусідні ємності. Обслуговуючий персонал об'єкту проводить евакуацію та рятування людей, відключення електромережі та приступає до гасіння пожежі. За підвищеним номером виклику на місце події прибули пожежно-рятувальні підрозділи 3-го державного пожежно-рятувального загону та аварійно-рятувального загону спеціального призначення. Після проведення розвідки та оцінки ситуації, рятувальники встановили пожежні автоцистерни на вододжерела, проклали рукавні лінії та подали на охолодження палаючого та сусідніх резервуарів потужні водяні стволи, забезпечили подачу повітряно-механічної піни на палаючий резервуар та успішно провели пінну атаку.

За короткий термін часу завдяки професійним діям вогнеборців умовна пожежа була ліквідована.

Разом з тим, фахівцями управління реагування на надзвичайні ситуації ГУ ДСНС було надано консультативну допомогу щодо спільних дій на випадок виникнення аварійних ситуацій та подій на об’єкті, проведено коригування відповідної документації, а також перевірено джерела зовнішнього протипожежного водопостачання, проведено коригування відповідної документації.

Крім того, було проведено перевірку наявних засобів пожежогасіння і знання персоналом правил їх використання.

За результатами проведення тактико-спеціальних навчань було проведено спільну нараду з керівництвом нафтобази.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Буковина: обережно,гроза!
Наступна новина: Волинські свободівці ...

КОМЕНТАРІ