Рівненщина: тренінг

Рівненщина: тренінг "Інтеграція в мирне життя демобілізованих та комісованих учасників АТО" відбувся у Здолбунові

29.07.15 12:11 0 746
Днями у Здолбунівському районному центрі зайнятості провели інформаційний семінар для демобілізованих військовослужбовців та учасників АТО.

Присутні отримали широку інформацію про послуги та можливості служби зайнятості щодо працевлаштування, у тому числі отримання одноразової виплати допомоги по безробіттю, щодо професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації, зокрема, про пропозиції Рівненського центру професійно-технічної освіти ДСЗ.

З метою надання психологічної підтримки безробітним, які перебували у зоні АТО, на семінар були запрошені представники громадської організації «Психологічна підтримка Євромайдану».

- Свого часу ми створили свою громадську організацію, щоб допомагати людям на Майдані, - розповіла керівник пані Ольга працівникам центру зайнятості. - Ми йшли до них, розмовляли і намагалися зрозуміти їхні потреби. На тлі подій, які відбуваються у нашій країні на цей час, необхідність у допомозі психолога постає постійно і дуже гостро. Тому дуже важливо, щоб суспільство трансформувало своє ставлення до нашої роботи. І зараз дуже важливо допомогти бійцям, які пережили війну вийти із кризового стану.

Для учасників семінару Ольга Яковлева провела тренінг «Інтеграція в мирне життя демобілізованих та комісованих учасників АТО». Основною метою тренінгу було підвищення довіри до оточуючих людей у мирному житті, налагодження вміння боротьби зі спогадами, відновлення навичок адаптації до середовища, де немає збройного протистояння. Присутніх поінформували про існування обласної спілки учасників антитерористичної операції при Рівненській ОДА, її завдання щодо допомоги учасникам АТО у вирішенні різноманітних питань: отримання посвідчень учасників АТО, отримання необхідних пільг, у тому числі земельних ділянок тощо.

Учасників семінару докладніше ознайомили з «Дорожньою картою щодо надання державних гарантій учасникам бойових дій, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, їх сім'ям та сім'ям загиблих учасників АТО», особливу увагу приділивши послугам служби зайнятості.

По закінченню тренінгу присутнім була надана пропозиція написання своїх проблем на окремих аркушах з метою передачі їх пані Ольгою в необхідні інстанції, так як вона є членом конвенційного штабу при Рівненській обласній державній адміністрації. Також тренер роздала учасникам пам'ятку для учасників бойових дій «Друже, ти повернувся!» та візитку з особистими контактами та контактами психологічної служби.

- Дуже вразив позитивний настрій пані Ольги та ті слова, які зараз так необхідні кожному присутньому у цій залі, - ділиться учасник семінару Сергій Дем'ян. – Адже не кожен з нас готовий визнати, що потребує професійної психологічної допомоги. Конструктивна бесіда, діалог, поради щодо оформлення документів, реальна допомога у реальних речах – все це і є складовими реабілітації, яка для нас є бажаною та вчасною.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Чернігові відбувся ...
Наступна новина: Подарунки іменинникам від ...

КОМЕНТАРІ