У Рівненській області рятувальники провели відпрацювання взаємодії служб цивільного захисту Дубровицького району до дій у разі виникнення пожеж та надзвичайних ситуацій

У Рівненській області рятувальники провели відпрацювання взаємодії служб цивільного захисту Дубровицького району до дій у разі виникнення пожеж та надзвичайних ситуацій

29.07.15 11:39 0 699
Зважаючи на те, що в Державі введений стан підвищеної готовності, а також в області триває пожежонебезпечний період, працівники Головного управління ДСНС області постійно проводять тактико-спеціальні навчання на об’єктах підвищеної небезпеки, потенційно-небезпечних об’єктах та на пожежонебезпечних об’єктах області.

Так, 28 липня працівниками Головного управління ДСНС України у Рівненській області проведено тактико-спеціальні навчання сил та засобів цивільного захисту та об’єктових формувань Дубровицького району до дій у разі виникнення пожеж та надзвичайних ситуацій.

Метою навчань було провести відпрацювання взаємодії сил цивільного захисту щодо дій у разі виникнення пожеж та надзвичайної ситуацій, а також вдосконалення теоретичних і практичних навичок керівного складу органів управління та сил цивільного захисту щодо організації проведення рятувальних та інших невідкладних робіт, локалізації та ліквідації наслідків пожеж та надзвичайних ситуацій.

Перевірка готовності проводилась шляхом відпрацювання ввідної на базі ТОВ «Торф Ленд Україна», що в селі Людинь Дубровицького району.

Відповідно до тактичного задуму, пожежа виникла на складі сировини даного підприємства. У результаті пожежі відбулося сильне задимлення приміщень. За попередніми даними в осередку виникнення пожежі перебувало 2 працівників підприємства.

Після отримання ввідної черговим персоналом об’єкта відразу було проведено оповіщення персоналу та служб цивільного захисту району, а об’єктова добровільна пожежна дружина відразу приступила до ліквідації пожежі.

За викликом на місце події служби цивільного захисту району прибули вчасно, керівний та особовий склад відповідних служб діяв організовано.

Рятувальники у складі газодимозахисної ланки в найкоротший термін провели розвідку в приміщеннях складу, врятували постраждалих і передали їх бригаді медиків. Після відключення електропостачання об’єкта підрозділи ДСНС України подали на гасіння умовної пожежі та охолодження будівельних конструкцій вогнегасні засоби.

Умовну пожежу у найкоротший термін часу було ліквідовано.

У цілому, робота служб цивільного захисту та об’єктової добровільної пожежної дружини була організована і злагоджена. Посадові особи усіх служб отримали практичні навики щодо організації робіт з ліквідації пожежі.

Підбиваючи підсумки, начальник управління реагування на надзвичайні ситуації Головного управління ДСНС у Рівненській області полковник служби цивільного захисту Сергій Павловський додатково наголосив всім задіяним службам на подальшій ефективності та оперативності дій під час стану підвищеної готовності та зазначив, що служби цивільного захисту Дубровицького району з поставленим завданням впоралися.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернігівській області ...
Наступна новина: У Чернівцях вшанують ...

КОМЕНТАРІ