Угорці та румуни запевняють,що контрабанда на кордоні із Закарпаття фактично зупинилася

Угорці та румуни запевняють,що контрабанда на кордоні із Закарпаття фактично зупинилася

29.07.15 12:40 0 822
Румунські та угорські силовики, що контролюють кордон із Україною вздовж Закарпатської області, заявляють, що за останні півтора тижні контрабанда фактично зупинилася – руху крупних партій тютюнових виробів, як у попередній період, немає. Така інформація пролунала (28.07) на зустрічі керівника Закарпаття Геннадія Москаля з представниками митної, прикордонної та поліцейської служби суміжних із Україною областей Угорщини, Румунії й Словаччини.

«Такої ситуації, як за останні десять днів, не було вже багато років, – заявив представник Північно-Альфелдської митної та фінансової варти Угорщини. – Контрабанда фактично зупинилася, це майже ідеальний стан».

«За останні півтори тижні в нас на кордоні, що межує із Закарпаттям, не було затримано жодного блоку контрабандних сигарет», – повідомив представник прикордонної поліції Румунії повіту Сігетул Мармацієй.

Читайте також:

Голова Закарпатської ОДА запрошує угорських інвесторів розвивати виноробство області

Силовики Словаччини дані щодо руху контрабанди за останні півтори тижні назвати поки не можуть, оскільки підбивають статистику після закінчення кожного місяця, інформує «Карпатський об'єктив» прес-служба Закарпатської ОДА

–Зустріч проводилася в режимі закритості, без ЗМІ, оскільки йшов обмін службовою та оперативною інформацією, – зазначає Г.Москаль. – Головне питання – як перекрити переправку з України через зелений кордон і контрольно-пропускні пункти сигарет і нелегалів, а в зворотному напрямку – наркотиків. Мова не про дрібні випадки, коли людина бере пару блоків сигарет і ховає в одязі, щоб прогодувати сім'ю, а про організований нелегальний бізнес із багатомільйонними прибутками. Ми домовилися про запровадження спільних патрулювань кордону та щоденний обмін інформацією про порушення. Тобто, якщо в Румунії затримали партію контрабанди, ми того ж дня отримаємо інформацію, через яку ділянку зеленого кордону чи КПП вона пішла від нас, після чого розбиратимемося з нашими прикордонниками й митниками. Повністю ліквідувати контрабанду ми не в змозі, але мінімізувати її цілком у наших силах.

Новини Закарпаття – «Карпатський об'єктив»

Про це повідомив Карпатський Об’єктив
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: Рівненщина: на ...

КОМЕНТАРІ