Волинська область: рятувальники запобігають пожежам на хлібних ланах

Волинська область: рятувальники запобігають пожежам на хлібних ланах

29.07.15 12:13 0 664
Співробітники управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області приділяють особливу увагу місцям збору, переробки та зберігання врожаю, а також контролю за протипожежним станом сільськогосподарської техніки.

28 липня працівники ДСНС для недопущення випадків пожеж хлібних ланах під час сезону збирання врожаю провели профілактичну рейдову перевірку місць збирання та зберігання зернових культур у одному із господарств Камінь-Каширського району, а також провели інструктаж із дотримання правил пожежної безпеки на території Видричівської сільської ради.

Під час рейду працівники підприємства збирали врожай пшениці, та запевнили, що правил пожежної безпеки суворо дотримуються, адже розуміють наскільки це важливо у сьогоденні.

«Згідно з планом основних заходів цивільного захисту на 2015, що затверджений розпорядженням Кабміну від 14 травня 2015 року №476-р, проводяться планові перевірки протипожежного стану підприємств у липні та серпні. На обліку в органів державного нагляду у сфері пожежної та техногенної безпеки знаходиться 198 сільгосппідприємств, з них 129 - відносяться до високого ступеню ризику від провадження господарської діяльності та підлягають перевірці, є і приватні підприємці, які займаються сільськогосподарською діяльністю.

Основна увага звертається на дотримання працівниками підприємств правил пожежної безпеки під час збирання та переробки сільськогосподарської продукції, зернових культур, на обкошування хлібних масивів, оборювання, а також, щоб при збиранні зернових культур була достатня кількість первинних засобів пожежогасіння та пристосованої техніки», - наголосив т.в.о. начальника відділу державного нагляду (контролю) у сфері пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту У ДСНС України у Волинській області Олег Билиця.

Забезпечення протипожежного захисту врожаю-2015 актуальне питання, саме тому для працівників сільськогосподарських підприємства щодня в області проводяться відповідні інструктажі.

У ДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ