Волинські свободівці доправили гуманітарну допомогу на найсхідніші блокпості ЗСУ

Волинські свободівці доправили гуманітарну допомогу на найсхідніші блокпості ЗСУ

29.07.15 11:51 0 712
Представники створеного з ініціативи Волинської "Свободи" обласного Комітету гуманітарного забезпечення війська дісталися найсхідніших блокпостів Збройних Сил України, що розташовані на автошляху "Біловодськ – Станиця Луганська". Бійців 128-ї гірсько-піхотної бригади, яка тут перебуває, відвідали перший заступник голови Волинської облради свободівець Олександр Пирожик та його помічник Сергій Герук.

"Під Станицею Луганською служить мій двоюрідний шваґер Анатолій Ганайчук. Волонтери з Волині сюди ще не добиралися, тож свободівське товариство вирішило ліквідувати цю прогалину. У рамках волонтерської місії доставили бійцям домашні закрутки: гриби, сало, мед, часник, солодощі, продукти швидкого приготування, предмети побуту та гігієни. Відверто кажучи, ні продуктів, ні техніки чи боєприпасів бійцям тут не бракує. Але своє, домашнє, завжди сприймається по-особливому. Проте найголовніше для бійців – людська увага", – окреслив мету поїздки перший заступник голови Волинської облради свободівець Олександр Пирожик.

На блокпосту, розташованому на міжнародній автомагістралі, що веде в напрямку КПП "Красна Талівка", волинські волонтери зустріли побратима-свободівця з міста Червоноград Львівської області Павла Ситника. "Свої своїх і тут знайшли!" – пожартував Павло. Волиняни подарували однопартійцю куртку та кашкет зі свободівською символікою, обмінялися контактами, сфотографувалися на згадку.

"Бойовий дух у бійців 128-ї бригади – на висоті, атмосфера в колективі – зразкова. Це підтвердила і міноборонівська перевірка, яка проінспектувала відвідані нами блокпості відразу ж після нашого від'їзду. Роблю висновок, що ми відвідали не лише найдальші, а й найліпші блокпості", – ділиться враженнями від поїздки член Луцької міської організації ВО "Свобода" Сергій Герук.

"На територіях, де ми побували, завершується будівництво сучасних фортифікаційних споруд – із новітніми дзотами, командними пунктами, укриттями для бронетехніки. Пройти такі лінії оборони "з ходу" противнику надзвичайно важко, а враховуючи наявні мінні поля, – практично неможливо. Насиченість же армійських підрозділів боєприпасами і бронетехнікою вселяє впевненість, що нарешті маємо міцну і боєздатну, готову до рішучої відсічі ворогу українську армію", – підсумував побачене Олександр Пирожик.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: рятувальники провели ...
Наступна новина: Закарпатська область: ...

КОМЕНТАРІ