На Вінничині очікувані ефекти від підвищення тарифів на енергоносії

На Вінничині очікувані ефекти від підвищення тарифів на енергоносії

29.07.15 12:17 0 700
Як повідомляє Держенергоефективності України, приведення тарифів до економічно обґрунтованого рівня дозволить:

Провести масштабну модернізацію

Нагальне питання – модернізація теплових електростанцій, яка не проводилась з 1978 року, магістральних і розподільчих мереж. Кількість споживачів електроенергії щороку зростає. Відповідно, потрібно збільшувати кількість проводів, трансформаторних підстанцій і їх потужність. Нинішня пропускна здатність мереж не дозволяє пропустити через себе потрібні обсяги енергії.

Підвищити рівень життя населення

Завдяки новим тарифам протягом декількох років стандарти надання житлово-комунальних послуг населенню можуть піднятися до рівня європейських країн.

Наприклад, завдяки модернізації електромереж вдасться не тільки надавати достатню кількість електроенергії, але й мінімізувати перебої в її подачі. українські споживачі знаходяться без електрики в середньому близько 260 хвилин (максимум – 860 хвилин) на рік. В Європі цей показник становить від 40 до 70 хвилин залежно від типу споживачів. Крім того, стане можливим резервування. Раніше на кожен населений пункт доводилося як мінімум дві лінії електропередачі. При пошкодженні однієї електропостачання здійснювалось по другій. в Україні практично не залишилося населених пунктів з резервуванням, в наслідок чого «сидіння в темряві» в разі аварій розтягується інколи на кілька діб, а то і тижнів.

Стабілізувати рівень платежів

Зростання тарифів не обов'язково призведе до радикального збільшення рахунку за житлово-комунальні послуги. Адже розмір оплати залежить не тільки від тарифу, а й рівня споживання.

Справедливі ціни стимулюють нас до економії та енергозбереження: утеплення житла, заміни звичайних лампочок, старих вікон та дверей, застарілих електроприладів. Ці заходи допомагають значно знизити споживання енергії, а відтак дозволяють не збільшувати плату за енергоресурси при збільшенні тарифів.

Розвинути суміжні галузі господарства

Для відновлення застарілої інфраструктури буде залучена велика кількість машинобудівників, виробників вимірювальної апаратури, ремонтників, будівельників та інших спеціалістів. Всі вони будуть забезпечені стабільною роботою та гідною заробітною платою.

Підвищення тарифів допоможе радикально поліпшити якість життя та стан економіки.

Повністю ознайомитись із публікацією можна за посиланням :

http://saee.gov.ua/uk/consumers/tarify/pidvyshchenya

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ