Він загинув за Україну

Він загинув за Україну

29.07.15 11:16 0 626
Двадцять п'ятого липня понад тисяча кам'янчан, представники влади, побратими зі Сходу, члени Всеукраїнської організації "ПЛАСТ” прийшли віддати шану Героєві України – Миколі Гордійчуку.

В його смерть до останнього ніхто не міг повірити, але реальність виявилась такою, що його більше не буде поруч, лише у вічній пам'яті.

Занадто молодий, занадто багато нереалізованих планів, занадто талановитий, щоб піти швидко і назавжди, та любов і відданість Батьківщині в його житті виявились сильнішими за будь-що.

"Свідомо і підсвідомо Коля жив заради України, за яку і загинув. Вірю, що смерть таких патріотів не є марною” – зазначає батько загиблого Микола.

Тисячі квітів, сльози болю рідних, близьких, друзів та усіх, хто його знав і вигуки "Герої не вмирають” – так виглядав Будинок офіцерів та вулиці Гагаріна і Князів Коріатовичів, якими проводжали Колю Гордійчука.

Лише теплі та приємні спогади про хлопця, який завжди був життєрадісним оптимістом змушують ще більше ненавидіти війну, яка забирає найкращих, найвідданіших.

"Перед тим, як потрапити в наші ряди, він успішно пройшов вишкіл, лише після якого був офіційно призначений до складу "Гарпуна”. Коля був з тих, хто не ховався, а йшов уперед, був душею компанії, та, на жаль, повертаючись із бойового завдання, підірвався на розтяжці” – розповів командир батальйону спеціального призначення Костянтин Жук.

Такого болю місто не переживало, здається, давно. Це справді втрата, коли щемлять тисячі сердець від однієї думки про те, що Микола Гордійчук більше не з'явиться на вулицях рідного міста, не вселятиме надію в майбутнє та не стане на весільний рушник у серпні, як було заплановано.

Посмертно Микола нагороджений найвищою нагородою Кам'янця "За заслуги перед міською громадою”. Свою відзнаку - Золотий Хрест рідним передали представники організації "ПЛАСТ”.

Провели кам'янецького Героя вигуками "Герої не вмирають” та гімном України.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: На вулиці ...
Наступна новина: На Тернопіллі рятувальники ...

КОМЕНТАРІ