У Львові на полотнах китайського живопису можна відшукати сенс життя

У Львові на полотнах китайського живопису можна відшукати сенс життя

29.07.15 12:09 0 632
У місті Лева представили картини художників з різних країн, які свідчать про справжнє призначення людського життя.

Відкрила експозицію полотен, присвячених темі пошуку сенсу життя, координатор виставки «Мистецтво Чжень Шань Жень» (Істина Доброта Терпіння) в Україні Олександра Гончаренко. Про це повідомляє кореспондент .

За її словами, це мистецтво, яке пробуджує в людині добру чи злу сторону.

Репродукції 15 художників з Канади, США, Тайваню і Японії розповідають про послідовників Фалуньгун. Це китайська система самовдосконалення душі і тіла, яка появилась у 1992 році. Та через декілька років послідовники Фалуньгун почали зазнавати репресій, які запровадив комуністичний режим Китаю. Це і лягло в основу сюжетів картин виставки.

Усіх цих художників об’єднало те, що свого часу вони ознайомилися з системою самовдосконалення Фалунь Дафа. У полотнах мистці намагалися відобразити реальну ситуацію, яка відбувалась в Китаї. Художники розповідають своїми пензлями про жорстокі переслідування послідовників Фалуньгун. На противагу цьому, вони зобразили сюжети краси і гармонії.

«Основний заклик виставки – до співчуття, терпіння і справедливості», – зазначила куратор виставки Олександра Гончаренко.

Картини справляють сильне враження. Вони несуть у собі чимало змісту і цим захоплюють глядачів до споглядання полотен. Художники самі пережили тортури і це вони намагалися передати у своїх роботах. Олександра Гончаренко зауважила, що ця виставка – це можливість донести людям правду.

Чи захочуть люди, які вірять в істину, далі слухати неправду китайської ідеології? Чи зможуть люди, що визнають доброту, прийняти криваві злочини?, – це питання, які розкриті у картинах художників. Полотна намальовані у традиційному китайському стилі. Вражаючим є портретне мистецтво. Герої цих картин змушують зупинитися і задуматися. Вони розповідають свої історії про тортури і переслідування. Це можна адаптувати і до подій в Україні. Тому ця експозиція і така близька по духу українцям.

Виставка діятиме до 9 серпня.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Тернопільська область: за ...

КОМЕНТАРІ