У Львові 3 серпня буде конкурс на посаду художнього керівника драмтеатру ім. Лесі Українки

У Львові 3 серпня буде конкурс на посаду художнього керівника драмтеатру ім. Лесі Українки

29.07.15 13:00 0 591
У Львові 3 серпня відбудеться відкритий конкурс на заміщення вакантної посади художнього керівника Львівського драматичного театру імені Лесі Українки.

У зв’язку з цим організатори запрошують глядачів, пресу та мистецьке середовище та пропонують ознайомитись із претендентами на посаду, оцінити потенціал конкурсантів завдяки відео з творчим доробком кожного із них. При цьому зазначають, що будуть публікувати усю інформацію, яка допоможе оцінити та обрати достойного кандидата.

Нагадаємо, 20 червня у Львівському театрі ім. Лесі Українки розпочався страйк. Колектив театру під час вистави Divka висловив недовіру директору Олексію Коломійцеву. Директор департаменту гуманітарної політики ЛМР Галина Слічна з приводу цієї конфліктної ситуації сказала, що буде створена комісія, яка розгляне всі вимоги, які надійшли від працівників театру. Також вона зазначила, що буде проведено аудит фінансово-господарської діяльності театру і, відповідно, будуть прийняті певні рішення даної комісії.

На засіданні комісії з розгляду звернення акторського колективу Львівського драматичного театру ім. Лесі Українки прийнято рішення не продовжувати контракт з теперішнім керівником театру Олексієм Коломійцевим, про що його повідомили листом за підписом начальника управління культури ЛМР.

Відтак, управління культури оголосило конкурсний відбір на заміщення вакантної посади художнього керівника театру ім. Лесі Українки. Також оголошено конкурс на заміщення вакантних посад художньо-артистичного складу театру у зв’язку із закінченням контрактів. Конкурс відбуватиметься відповідно до чинного законодавства, а саме наказу Міністерства культури України від 06.09.2013 №851 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу на заміщення вакантних посад художнього та артистичного персоналу закладів культури» та відповідно до ст. 21 Закону України про культуру.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінниччині з початку ...
Наступна новина: У Тернополі розпочали ...

КОМЕНТАРІ