Рівненщина: у прокуратурі області підвели підсумки роботи та визначилися з завданнями на наступне півріччя

Рівненщина: у прокуратурі області підвели підсумки роботи та визначилися з завданнями на наступне півріччя

31.07.15 14:23 0 612
У прокуратурі Рівненської області відбулася оперативна нарада під головуванням прокурора області Анатолія Ковальчука, на якій обговорено підсумки роботи органів прокуратури області у І півріччі 2015 року, а також актуальні питання, пов'язані із завданнями на наступний період в умовах законодавчих змін та реформування відомства.

У нараді взяли участь заступники прокурора області, працівники обласного апарату, міські, районні та міжрайонні прокурори.

Прокурор області Анатолій Ковальчук загострив увагу присутніх на те, що складна суспільно-політична ситуація в державі, пов'язана із військовим вторгненням, зумовила підвищену увагу та вимогливість до реальних результатів правоохоронних органів. Разом з тим, в умовах реформування органів прокуратури прокурорам Рівненщини вдалося досягти позитивних результатів роботи на більшості напрямах.

Водночас прокурор області звернув увагу присутніх на необхідності посилення зусиль задля здійснення тих заходів та завдань, які ставить Президент України, Генеральний прокурор України та суспільство.

Відтак, першочерговим завданням для правоохоронних органів краю залишається збереження фундаменту держави – державного кордону та територіальної цілісності, питання законності у сфері мобілізації, дій посадовців області під час Революції Гідності, наповнення бюджету, протидія корупції, захист надр, передусім, у сфері видобутку бурштину.

Увагу присутніх закцентовано на продовженні курсу прозорості діяльності органів прокуратури, принциповому та своєчасному реагуванні на порушення законності у всіх сферах суспільного життя.

Із детальним аналізом стану законності на відповідних напрямах виступили заступники прокурора області.

Зокрема, перший заступник прокурора області Павло Романчук відзначив, що завдяки злагодженим зусиллям усіх правоохоронних органів регіону, а також співпраці із громадськістю вдалося вплинути на стабілізацію криміногенної обстановки в регіоні. Як результат – рівень злочинності у області є одним із найнижчих в державі і становить 48,1 злочинів на 10 тис населення.

Постійно триває робота з попередження, виявлення та припинення правопорушень у сфері використання надр.

Правоохоронними органами області цьогоріч зареєстровано понад 180 кримінальних проваджень за фактами незаконного видобутку бурштину. Разом з тим потребує реального посилення робота з виявлення організаторів цього незаконного промислу.

Результатом оперативної наради стало визначення низки заходів щодо зміцнення законності і правопорядку у регіоні та ефективності прокурорської діяльності у наступному півріччі.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: У Дніпропетровську влада ...

КОМЕНТАРІ