У Рівненській області супермаркетам підготували кваліфікованих касирів

У Рівненській області супермаркетам підготували кваліфікованих касирів

31.07.15 14:01 0 639
Днями у Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості закінчила навчання група слухачів, які опановували професію «касир торговельного залу». Знання і практичні навики здобували 12 безробітних за направленням Рівненського міського, Здолбунівського, Гощанського, Березнівського, Корецького районних центрів зайнятості Рівненщини, а також Новогродівського районного центру зайнятості Донецької області.

Упродовж двох з половиною місяців вони вивчали основи бухгалтерського обліку, техніку і механізацію торговельних розрахунків, організацію роботи магазину, основи товарознавства продовольчих і непродовольчих товарів, інформаційні технології. Слухачі опанували порядок роботи на сучасних моделях реєстраторів розрахункових операцій, правила розрахунків з покупцями в процесі продажу товарів, уміють використовувати пристрої для визначення справжності банкнот, мікрокалькулятори, сканери штрих-кодів, електронні ваги, проводити інвентаризацію грошових цінностей у магазині.

Виробниче навчання відбувалося як у навчальному магазині, так і на торговельних підприємствах. Виробничу практику слухачі проходили у рівненських супермаркетах «Новус» і «Саммаркет», а також «Колібріс», що у Здолбунові.

На державній кваліфікаційній атестації були присутні роботодавці, серед яких була і адміністратор супермаркету «Дисконт» ТзОВ «Арго-Р» Наталія Пилипчук. Вона відзначила високу підготовку слухачів та запропонувала робочі місця.

Хороші знання показали під час атестації слухачі Оксана Якимчук, Ольга Мазурець, Дмитро Овдійчук (Здолбунівський район), Світлана Яікова з Рівного, а також переселенка з Донецької області Наталія Роговська.

Заступник директора РЦПТО ДСЗ з навчально-виробничої роботи Руслана Бодренко вручила випускникам свідоцтва та побажала успішного працевлаштування.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: На Хмельниччині втікач ...

КОМЕНТАРІ