Нехлюйство політиків загрожує Україні,– Чорновіл

Нехлюйство політиків загрожує Україні,– Чорновіл

31.07.15 13:48 0 510
Українська влада справді намагається робити правильні речі, однак через повну безвідповідальність депутатів швидких змін не буде. Слуги народу, розгулюючи в кулуарах і розповідаючи анекдоти, не завжди удостоюються проголосувати за важливі закони. Це може знищити країну. Тарас Чорновіл. Скріншот

Таку думку під час хард-ток-шоу «DROZDOV» (щовівторка о 22:00 на телеканалі ZIK) висловив колишній народний депутат (III, IV, V, VI скликань) Тарас Чорновіл.

Учасник програми розповів, що став заробляти на життя створенням аналітичних моделей на замовлення приватних, в основному, закордоронних груп. Останнім часом Чорновіл отримав багато замовлень від урядів європейських країн, які хотіли б знати, «як люди, які прийшли на піку Майдану і отримали довіру Заходу, зараз роблять такі речі».

«Незважаючи на те, що рейтинги Тимошенко ростуть, вона знищила свою політичну кар’єру. Сумніваюся, що на кінцевому етапі показники партії будуть таким ж високими. Адже «Батьківщину» підтримують в основному ті, хто до кінця не зміг визначитись у ситуації. А отже, до виборів ще передумають», – вважає Чорновіл.

Що ж до Яценюка, то, на думку екс-нардепа, не маючи більшості в Кабміні, Прем’єр-міністр займається самопіаром. А оскільки на виборця діють такі речі, Яценюк зможе здобути певний відсоток голосів.

«Уряд Яценюка – перші кандидати на люстрацію новітнього зразка за розбазарювання всього, що тільки можна було перетворити у розвиток України. Яценюк займається не державою, а піаром. Причому, на тих речах, які не в його компетенції – на оборонній і міжнародній політиці. А це прерогатива Президента. Та виборець думає вухами, тож мабуть, усі ці представлення таки додадуть йому голосів. Та він не матиме такого ривка, як на минулих виборах», – розмірковує Чорновіл.

Що ж до «Опозиційного блоку», то тут прогнозувати доволі важко, адже всередині політсили йдуть постійні суперечки. Незрозуміло навіть, із якою назвою він піде на вибори.

«Кожен із очільників «Опозиційного блоку» має багато скелетів у шафі. Їх не викривають лише для того, щоб не створити загальний фон повного протистояння. Та й завжди краще мати щось про запас. Зараз у цій силі йде внутрішня війна – гризня в строю «Партії регіонів» – між ахметовським і фірташо-львочкінським крилом. Невідомо навіть, з якою назвою вони стартують. І чи ахметовська група дасть льовочкінський використовувати партійний бренд», – каже Тарас Чорновіл.

В свою чергу представники «Самопомочі» вірять в ідеальність своєї політсили, і не зважають на те, чи законними є їхні ідеї. Така позиція може зіграти дуже погану роль у сучасному парламенті.

«В коаліції «Самопоміч» може зіграти дуже погану роль, гіршу, ніж Ляшко чи «Батьківщина». Я б навіть сказав – деструктивну. Всім хотілося третьої, непопулістської сили. Вірилося, що це фракція мудрих людей для мудрих людей. Та що ми отримали? Покидають зал, бо хочуть, щоб Конституція в Україні не діяла. Тут я бачу народження нової політичної секти. Вони впевнені, що вони праві. Вони вірять в свою святість», – наголосив Чорновіл.

Блок Петра Порошенка погубить його ж різнобарвність – адже партія складається із дуже різних представників. Відповідно, це негативно відображається на дисципліні політсили, депутати якої не можуть навіть нормально зібратись на голосування. Однак, аналітичні дії самого Президента, зокрема щодо подій у Мукачевому, заслуговують на похвалу.

«Порошенку не потрібно було робити «ноїв ковчег». Він захотів зібрати під одним крилом усіх. Тому й зараз бачимо різнобарвну фракцію, з дуже низькою дисципліною, членів якої постійно потрібно зганяти на голосування. Однак, дії Президента мені подобаються. Зокрема, його відповідь щодо Закарпаття. Він тихенько і повільно утискає Правий сектор і заводить у відповідне русло – або ви воюєте, або ніяких збройних батальйонів по інших областях ми не допустимо. Очевидно, це правильно. Адже ПС постійно провокував до різких дій. Зокрема, не потрібні встановлені блокпости чи вимога відставки Авакова, якого, згідно з Конституцією, Президент не може зняти, адже це прерогатива уряду і парламенту», – зазначив Чорновіл.

Загалом, влада намагається робити правильні речі, але вони не зможуть принести швидкого результату через повне «роздовбайство» депутатів.

«Половини залу немає. Причому, вони дійсно прийшли на засідання і зареєструвалися, і десь ходять по кулуарах. Гройсман кричить, щоб всі повернулись у зал, ефекту немає. У цей момент йде важливе голосування. Вони навіть не повернуть зад, щоб підійти й натиснути на свою кнопку. Президент мав би їх пошантажувати. Адже це їхнє «роздовбайство» унеможливлює прийняття важливих рішень», – зазначив Тарас Чорновіл.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Структуру Вінницької ...
Наступна новина: Луцьк: підготовка до нового ...

КОМЕНТАРІ