Ліна Костенко готує вихід нової художньо-історичної книги

Ліна Костенко готує вихід нової художньо-історичної книги

31.07.15 15:51 0 573
Відома українська письменниця Ліна Костенко готує вихід нової художньо-історичної книги. Ліна Костенко. Фото: nardepjournal.com

Про це повідомила Оксана Пахльовська, донька Ліни Василівни, письменниця, культуролог, професор Римського університету «Ла Сап’єнца» під час зустрічі з учасниками Літньої школи журналістики, передає День.

За її словами, це буде прозовий твір про долю українців у Російській імперії, який охопить історичний період кінця XVIII – XIX століття.

«Не буду повністю розкривати секретів. Це прозова річ на межі художньої літератури та історії, яка показує еволюцію та деградацію Російської імперії через перехрестя українських доль – стертих, знищених, перетасованих. Історія, де є Україна, Росія, Польща та Франція. Це XIX століття, починаючи від Катерининської доби і закінчуючи крахом імперії», – розповідає Оксана Пахльовська.

Крім того, Пахльовська зазначила: «Абсолютно ніхто не чекає цієї книги, але вона вже є».

Нагадаємо, це буде перша нова прозова книга письменниці за останні 5 років. Адже до цього останній прозовий роман Ліни Костенко «Записки українського самашедшого» вийшов в грудні 2010 року.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ