Бойовики планують прорвати оборону поблизу Гранітного,– військові

Бойовики планують прорвати оборону поблизу Гранітного,– військові

31.07.15 18:35 0 583
Бойовики Широкине покинули, але від плану захопити Маріуполь не відмовились. Тепер свої сили вони збирають біля Гранітного. Саме тут терористи намагаються прорватися. Наразі їх спроби у цьому населеному пункті зазнають невдачі. Але ворог постійно шукає слабкі місця в обороні української армії в цьому секторі.

Про це йдеться у сюжеті журналіста проекту «На периметрі» (щобудня о 21:35 на телеканалі ZIK).

В останні дні бойовики активно обстрілювали з установок «Град» Старогнатівку, що розташована неподалік Гранітного. Саме тут очікують наступ бойовиків на Маріуполь. Перша спроба штурму була на вихідних. Проте бійці з Харківщини спинили противника.

«Була спроба перейти Кальміус. Ми побачили бойовиків у тепловізори, після чого з нашого боку пішов щільний вогонь – працювали по них гранатометами», – розповідає командир спецроти міліції «Схiдного Корпусу» Олег Ширяєв.

Відтак терористи шукають слабкі місця на лінії розмежування біля Гранітного. Вогонь по селу вони ведуть чи не щодня. Менш як півкілометра відділяють позиції наших бійців від сепаратистів. Втім, бойовики нахабніють і підбираються впритул. Здебільшого, це корегувальники, завданням яких є забезпечення прицільності стрільби по українських військових та селу.

Під потужний артилерійський вогонь потрапило і Новотроїцьке. Тут бойовики обстрілювали мирну місцевість із потужних мінометів.

«Можливо, хотіли влучити в село, але промазали. Тому під вогонь потрапила траса Маріуполь-Донецьк. Переважно по цій дорозі пересуваються не військові, а мирні жителі. Вони їздять з окупованої території на українську, отримують пенсії, купують продукти та повертаються назад», – розповідає заступник командира 72-ї бригади Олександр Самарський.

Натомість Широкине українські добровольці продовжують покидати. Одразу ж після відходу добровольців бойовики почали обстрілювати місто.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У прифронтовій ...

КОМЕНТАРІ