Українські фотографи розкажуть про війну та революцію своїми фотокнигами

Українські фотографи розкажуть про війну та революцію своїми фотокнигами

31.07.15 14:51 0 579
5 серпня в арт-центрі Closer відбудеться презентація двох нещодавно виданих фотокниг – «Передчуття» Юлії Кривич та «Хроніка» харківської групи «Шило». Ці проекти розповідають про актуальні соціально-політичні події в Україні за допомогою різних фотографічних підходів.

На презентації фотографи розкажуть про те, як створювали серії та робили фотокниги, як прийшли до вибору візуальної мови і що хочуть розповісти про революцію та війну через свої роботи, повідомляє Cultprostir.

«У всьому світі культура фотокниг зараз переживає період стрімкого розвитку − проводяться виставки та фестивалі, конкурси, відкриваються навіть цілі музеї фотокниг. Оскільки, по-перше, це зручний і цікавий формат для репрезентації фотографічного проекту, по-друге, у добу інтернету та тотального віртуального світу повертається більше бажання тримати у руках унікальне, гарно зроблене видання в обмеженому накладі. У квітні ми вже провели першу в Україні виставку фотокниг («УФА. Коли фотографія стає книгою», куратор Антон Іванов), і побачили, що цей рух набуває популярності і в нашій країні, – пояснила Cultprostir організатор події, мистецтвознавець, фотокритик Аліна Сандуляк.

Українські фотографи з харківської групи «Шило» та Юля Кривич (Варшава, Дніпропетровськ) розповідають про важливі речі − актуальні соціально-політичні події останніх років та самоідентифікацію себе молодим поколінням у вирі цих подій.

За словами фотокритика, фотографія «Шила» архівує образи історичних подій, одразу їх ніби зістарюючи та роблячи «відбитком минулого».

«Юлія Кривич, переїхавши до Польщі та отримавши там професійну художню освіту, повертається, аби знімати свою країну та зміни, які відбуваються з суспільством, її друзями, нею самою. Фотографія – це, перш за все, про шнє життя, і неможливо робити вигляд, що життя в Україні якесь інше, якщо воно таке. Ці фотографи документують це життя, працюючи на полі сучасної арт-фотографії», − резюмувала Аліна Сандуляк.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі на оновлених ...
Наступна новина: Прокурор Вінниччини ...

КОМЕНТАРІ