ДСНС та ОБСЄ розпочали реалізацію спільного проекту з очищення територій сходу України від вибухонебезпечних предметів

ДСНС та ОБСЄ розпочали реалізацію спільного проекту з очищення територій сходу України від вибухонебезпечних предметів

31.07.15 15:21 0 580
30 липня відбулася презентація спільного проекту ДСНС України та ОБСЄ «Допомога урядові України в очищенні території на Сході України від залишків війни», донором якого виступила Федеративна Республіка Німеччина. Реалізація Проекту триватиме півтора роки і впродовж цього часу Уряд Німеччині виділить близько 995 тис. євро задля закупівлі сучасного обладнання для піротехніків ДСНС, які проводять на сході України роботи з розмінування та очищення територій від боєприпасів. Також проводитимуться тренінги та навчання рятувальників ДСНС щодо використання даного обладнання у роботі.

виступила Федеративна Республіка Німеччина. Реалізація Проекту триватиме півтора роки і впродовж цього часу Уряд Німеччині виділить близько 995 тис. євро задля закупівлі сучасного обладнання для піротехніків ДСНС, які проводять на сході України роботи з розмінування та очищення територій від боєприпасів. Також проводитимуться тренінги та навчання рятувальників ДСНС щодо використання даного обладнання у роботі.

“Очищення території України від вибухонебезпечних предметів є одним із пріоритетних завдань для ДСНС. Проте якщо раніше піротехнічні підрозділи Служби знешкоджували лише залишки минулих війн, то працюючи на сході держави, вони мають справу з сучасними боєприпасами, для знешкодження яких необхідне новітнє оснащення. Саме тому обладнання, яке отримають наші піротехнічні підрозділи на сході України в рамках реалізації цього Проекту, дасть змогу скоротити час прибуття та знешкодження боєприпасів, дозволить дистанційно працювати з вибухонебезпечними предметами та гарантуватиме безпеку піротехніків ДСНС під час виконання робіт”, - зазначив Голова ДСНС України Микола Чечоткін.

У свою чергу, Джеффрі Ерліх, Головний менеджер проектів ОБСЄ в Україні, зауважив, що співпраця між ДСНС та ОБСЄ триває вже майже 10 років, починаючи з 2006 року.

“За цей час ми передали до ДСНС різноманітне обладнання для проведення робіт з розмінування, у тому числі для очищення акваторій від боєприпасів. Саме тому Проект, що реалізовуватиметься наразі, є продовженням тривалої, плідної та продуктивної співпраці”, - сказав Джеффрі Ерліх.

Разом з тим, заступник Посла ФРН в Україні Вольфган Біндзайль зазначив, що Уряд Німеччини як єдиний донор Проекту, докладе максимум зусиль задля того, аби всі поставлені завдання були реалізовані. Адже це сприятиме покращенню ситуації у Донецькій та Луганській областях, а головне - гарантуватиме безпеку мирних мешканців.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ