Колектив «Херсонеса-Таврійського» проти директора-священика

Колектив «Херсонеса-Таврійського» проти директора-священика

31.07.15 15:00 0 514
Колектив Національного заповідника «Херсонес-Таврійський» висловлює глибоке обурення кадровою політикою окупаційної влади міста Севастополя. Наказом Головного управління культури Севастополя директор заповідника А.В. Кулагін був знятий з посади, і на його місце призначено Протоієрея Сергій Халюта – декана Севастопольського округу.

Про це йдеться у заяві колективу, розміщеній на сайті заповідника.

«Ми, співробітники заповідника, вважаємо це абсолютно неприпустимим і висловлюємо свій протест. Подібне призначення символізує повну зміну вектора розвитку заповідника та перекреслює працю тисяч людей, які протягом майже двохсот років віддавали свої знання, сили і душі Херсонесу», – йдеться у заяві.

Колектив зазначає, що призначення на посаду директора заповідника людини далекої від науки і, тим більше, що представляє інтереси церкви, може завдати шкоди Херсонесу.

«Тут необхідний баланс інтересів церкви і світської культури, але з приходом на керівну посаду священика це буде неможливо. Не віриться, що отцю Сергію вдасться захищати херсонеську науку, як це намагалися робити його попередники. Справа закінчиться тим, що Херсонес з науково-просвітницького центру перетвориться на релігійний», – наголошується у заяві.

Одночасно, колектив заповідника висловлює довіру своєму нинішньому директору А.В.Кулагіну. Співробітники заповідника пов’язували з його діяльністю свої надії і, впевнені, що наш оптимізм був не безпідставні.

«За кілька місяців на посаді директора А.Кулагін по-справжньому вник в роботу складного музейного механізму», – зазначають працівники музею.

Колектив заповідника просить переглянути рішення про звільнення А.В. Кулагіна і призначення на пост директора отця Сергія Халюта.

«Ми впевнені, що це рішення було імпульсивним і необдуманим, а наслідки його можуть виявитися катастрофічними. Поки не пізно, потрібно його переглянути. Здоровий глузд повинен перемогти», – наголошує колектив.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ