5 серпня Симфонічний оркестр «INSO-Львів» змагатиметься у «Битві оркестрів» в Одесі

5 серпня Симфонічний оркестр «INSO-Львів» змагатиметься у «Битві оркестрів» в Одесі

31.07.15 19:46 0 664
В Україні започаткували цікавий музичний проект «Битва оркестрів», в якому оперна сцена перетвориться на музичний ринг, де зійдуться два оркестри. 5 серпня таке дійство відбудеться в Одеській опері, де на сцені змагатимуться Академічний молодіжний симфонічний оркестр «INSO-Львів» і Одеський симфонічний оркестр «Наrdy Orhestra».

Про це під час прес-конференції повідомили організатори, – інформує кореспондент .

З оркестром «INSO-Львів» виступатимуть скрипаль Олександр Божик, співачки Оксана Муха та Олена Корнєєва, які зараз багато репетирують, щоб гідно представити Львів у цій битві. Зберігаючи інтригу, організатори докладно не розкривали склад репертуару, відзначивши, що музичний поєдинок буде відбуватися у трьох блоках: авторські твори, українські народні і сучасні хіти, світові суперхіти. Відомо, що музиканти зі Львова готують на цю битву понад 15 творів, зокрема, виконуватимуть твори класиків Штрауса та Брамса, Володимира Івасюка, Ігоря Білозіра і Мирослава Скорика, а також хіти з репертуару Вітні Х’юстон та Тіни Тернер.

За словами продюсера проекту «Битва Оркестрів» Сергія Андрєєва, перша битва відбулася 25 квітня цього року в Одесі, де зустрілися оркестри з Одеси («Наrdy Orhestra») та Харкова («Віртурози Слобожанщини»). Він зазначив, що проект є всеукраїнським і має на меті популяризувати класичну музику, українську пісню, виховувати смаки в глядача, презентуючи якісний музичний продукт. Вони також ведуть переговори з оркестрами з Дніпропетровська, Києва, Полтави, Миколаєва, Івано-Франківська та Запоріжжя.

Коли на сцені одночасно перебувають два оркестри, виконуючи твори по черзі і разом, це перетворюється на таке космічне дійство, яке не може залишити байдужим нікого. На це сподіваються і в цьому переконані організатори та музиканти, які докладають усіх зусиль, аби захопити глядача з головою у вир прекрасної музики. Режисер проекту Віктор Сирота розповів, що це шоу буде складатися з трьох частин – авторського блоку (твори, написані диригентами оркестру або подаровані оркестру), українського блоку (українські народні або сучасні хіти), та блоку, де звучатимуть світові хіти (музика, починаючи від Моцарта до найсучасніших музичних композицій). За його словами, таке шоу не має аналогів у світі. Кожне місто впродовж першого сезону прийматиме оркестр з іншого міста. Завершиться перший сезон «Битви Оркестрів» наприкінці 2015 р. – на початку 2016 р. Колектив, який переможе і здобуде перше місце, отримає грошовий приз у розмірі 100 тисяч гривень. Володарям срібла запишуть студійний альбом. Оркестру, який посяде третю сходинку, забезпечать професійну зйомку концерту або кліпу.

«Не важливо, хто переможе. Важливо те, що знайшлися люди, які зробили так, щоб симфонічні оркестри стали принаймні модними, щоб люди почали більше ходити на концерти оркестрів. Щодо цього проекту запал відбувся як «виверження Везувію». Зараз триває підготовка музичного репертуару, і все, що стосується «Битви оркестрів», знаходить своїх друзів, «обростає» позитивними емоціями. Тому я сподіваюся, що це дійство буде чудовим, і 24 жовтня така битва відбудеться у Львівській опері», – розповіла голова правління Академічного молодіжного симфонічного оркестру «INSO-Львів» Іоланта Пришляк.

«Мені цікаво брати участь у цьому проекті, бо мої друзі хочуть змагатися і я хочу їх підтримати. Я вважаю, що достойно брати участь саме з оркестром «INSO-Львів», який є одним з кращих у Львові. І найважливішим для мене є те, що я маю співати українську пісню. Це те, що мені близьке до душі, що я завжди буду відстоювати, – українську народну пісню, українську авторську пісню. Можливо, хтось вважатиме, що це не хіт, але ми зробимо це хітом. Будемо виконувати дуже особливу українську народну пісню «Шуміла ліщина», аранжування до якої зробив композитор Мирослав Скорик», – сказала співачка Оксана Муха.

На думку диригента оркестру «INSO-Львів» Євгена Крука, цей проект є чудовим поєднанням класичної музики і шоу для того, щоб популяризувати класичну, симфонічну музику.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Світ відзначає День дружби
Наступна новина: Вентиляторы канальные от ...

КОМЕНТАРІ