На Вінниччині з дводенним візитом перебуває делегація Консультативної Місії ЄС з реформування сектору цивільної безпеки в Україні (+фото)

На Вінниччині з дводенним візитом перебуває делегація Консультативної Місії ЄС з реформування сектору цивільної безпеки в Україні (+фото)

31.07.15 16:32 0 615
29 липня, до Вінницької області з дводенним візитом прибули представники Консультативної Місії Європейського Союзу (КМЄС) з реформування сектору цивільної безпеки в Україні. Свою роботу на території регіону делегація КМЄС розпочала з офіційної зустрічі із керівниками Вінниччини.

Інформуючи фахівців Місії про особливості Вінницького регіону, голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій зауважив, що Вінниччина має державний кордон з Республікою Молдова та Придністров'ям, де здійснює свою діяльність Могилів-Подільський прикордонний загін. І зважаючи на виклики сьогодення, нині відпрацьовано додаткові заходи зі зміцнення кордону на ділянці, що межує з Придністров'ям.

Аналізуючи ситуацію з питань безпеки у Вінницькій області, Валерій Коровій підкреслив: «Як голова облдержадміністрації, я дуже зацікавлений в тому, що в Україні прийнято закон про національну поліцію. Ми відстежуємо цей процес в місті Києві. І для мене дуже важливим є ставлення населення до новоствореного формування». За словами керівника ОДА, рівень довіри громадян до міліції в класичному розумінні є доволі низьким, тому необхідно вживати кардинальних заходів у формуванні системи громадської безпеки. І в цьому процесі Україна розраховує також на підтримку інституцій Євросоюзу.

Велике значення, наголосив Валерій Коровій, приділяється в області й системі цивільного захисту населення. А події, що мають місце на Сході України, спонукали регіональну владу до формування принципово нових підходів у цьому питанні.

Також голова обласної державної адміністрації торкнувся позицій, пов'язаних із процесами децентралізації влади та їх першими результатами. А водночас підкреслив: зважаючи на те, що область має найбільшу в Україні кількість сільських та селищних рад, питання децентралізації владних повноважень та добровільного об'єднання громад мають для регіону дуже важливе значення.

У ході обговорення актуальних питань цивільної безпеки, представники Консультативної Місії ЄС ознайомили вінницьких посадовців з основними завданнями та напрямами діяльності КМЄС. Так, розпочавши свою роботу на території України з грудня минулого року, фахівці Місії мають чітку мету - підвищити довіру людей до правоохоронних органів. До кола їх діяльності належать питання децентралізації, прав людини, гендерної політики та верховенства права в цілому.







Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Тернопілля: іван Крисак ...

КОМЕНТАРІ