Прокурор Вінниччини зустрівся з делегатами від Консультативної місії ЄС

Прокурор Вінниччини зустрівся з делегатами від Консультативної місії ЄС

31.07.15 14:52 0 517
Прокурор Вінницької області В’ячеслав Соколовий провів зустріч із делегатами від Консультативної місії ЄС. Представники відділу регіонального співробітництва завітали на Вінниччину, аби презентувати місію та її поточну діяльність.

У рамках зустрічі обговорено питання перших кроків, завдань та викликів для прокуратури нашого регіону, пов’язаних із впровадженням нового Закону України "Про прокуратуру".

Відповідно до положень Закону загальна чисельність працівників органів прокуратури повинна складати 15 000 осіб. У зв’язку з цим в органах прокуратури України на даний час скорочено понад 3000 прокурорських працівників, що становить 25% по Вінницькій області (125 чоловік від 544 працівників).

За словами В’ячеслава Соколового, шляхом реорганізації 29 прокуратур районного рівня працюватиме 6 місцевих прокуратур - Бершадська, Вінницька, Жмеринська, Калинівська, Могилів-Подільська, Немирівська.

Призначення на адміністративні посади в місцевих прокуратурах здійснюється за результатами чотирирівневого відкритого конкурсу, на який триває прийом документів. При призначенні на адміністративні посади, а саме: посаду керівника місцевої прокуратури, його першого заступника та заступника, обов’язкового врахування потребують професійні, морально-ділові якості, управлінсько-організаторські здібності кандидата, а також наявність у нього стажу роботи на посаді прокурора не менше трьох років, або в галузі права - не менше п’яти років.

Прокурорами місцевих прокуратур призначаються громадяни України, які мають вищу юридичну освіту, стаж роботи не менше 2 років, володіють державної мовою та за умови успішного проходження ними тестування.

Якщо говорити про працівників прокуратури Вінницької області, то ними для участі в конкурсі на зайняття 24 вакантних адміністративних посад у місцевих прокуратурах на даний час подано 88 заяв та 316 заяв про допущення до тестування для зайняття вакантної посади прокурора місцевої прокуратури.

"Це свідчить про відкритий процес з правом кожного прозоро взяти участь у конкурсі. Саме конкурсний відбір дозволить перезавантажити та сформувати прокуратуру нового формату з кращих юристів з високими моральними та діловими якостями, прокуратуру, яка забезпечить свою діяльність у відповідності до вимог сьогодення," – зазначив очільник прокуратури Вінниччини.

Підбиваючи підсумки зустрічі, В’ячеслав Соколовий разом представниками Консультативної місії ЄС визначили потенційні напрямки майбутньої співпраці.

Довідково:

Консультативна Місія Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки в Україні (КМЄС в Україні) офіційно розпочала свою діяльність 1 грудня 2014 року. КМЄС займається питаннями, пов’язаними з реформуванням сектору цивільної безпеки.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Українські фотографи ...
Наступна новина: В Луцьку депутати озвучили ...

КОМЕНТАРІ