Чернівці: Ресторану на вулиці Кобилянської встановлено нічний режим роботи

Чернівці: Ресторану на вулиці Кобилянської встановлено нічний режим роботи

31.07.15 13:29 0 568
Рішення про встановлення нічного режиму роботи з 10:00 до 02:00 ресторану по вулиці Ольги Кобилянської прийнято на черговому засіданні виконавчого комітету міської ради.

Заяву на встановлення режиму роботи в нічний час було розглянуто 12.03.2015р. на засіданні комісії з розгляду документів щодо встановлення режиму роботи закладам торгівлі, сфери послуг та ресторанного господарства. За результатами комісійного розгляду було підготовлено проект рішення виконавчого комітету міської ради щодо відмови у встановленні нічного режиму роботи ресторану на вул.Кобилянської Ольги, 5., у зв'язку із розміщенням закладу у житловому будинку.

Проте, рішенням виконавчого комітету міської ради від 15.04.2015 р. №172/7 питання встановлення нічного режиму роботи ресторану було знято на довивчення.

11.06.2015р. на черговому засіданні вищезазначеної комісії її членів було ознайомлено з інформацією, викладеною у зверненнях мешканців будинків №№5 і 7 по вул. Кобилянської Ольги. Крім того, мешканців було запрошено взяти участь у засіданні цієї комісії і ними особисто були висловлені свої зауваження і пропозиції до роботи закладу. Представник суб'єкта господарювання повідомив, що адміністрацією ресторану були враховані всі зауваження мешканців даного будинку, але не всі роботи по шумоізоляції виконані. Так, за цей час проведено ущільнення дверей та вікон, ізольовано аудіоапаратуру, на меблі встановлені м'які подушки.

26.06.2015р. та 09.07.2015р. було проведено комісійні виміри шуму від роботи ресторану «Панська гуральня», в житлових приміщеннях буд.5 по вул. Кобилянської Ольги в нічний час.

За висновками наданими Чернівецьким міським управлінням Головного управління Держсанепідсліжби у Чернівецькій області, за результатами проведених замірів рівнів шуму проведених 26.06.2015р., встановлено, що у квартирі №9 (вікна виходять на вул.Д.Доброго) значення еквівалентного рівня звуку становили від 26,6 до 27,7 дБА, у квартирі №8 (вікна виходять у двір) – 33,5 до 33,7 дБА, при допустимому значенні еквівалентних рівнів звуку у житлових приміщеннях у нічний час – 30 дБА.

09.07.2015р. комісія (за попереднім повідомленням мешканців кв. №6 та №12) виходом на місце встановила, що мешканці кв. №6 двері не відчиняють, а у кв. №12 комісію не допустили, обґрунтувавши це тим, що ресторан відкрито з порушеннями ДБН, тому виміри проводити недоцільно.

Повторно питання встановлення режиму роботи вищезазначеного закладу розглянуто 16.07.2015р. на засіданні комісії з розгляду документів щодо встановлення режиму роботи закладам торгівлі, сфери послуг та ресторанного господарства. Відповідно до рішення комісії був підготовлений проект рішення.

У лютому проведено заміри у кв. №10,11 будинку№5 та офісних приміщеннях закладу – перевищень рівнів шуму не виявлено (мешканці кв. №6 не допустили);

У квітні проведено заміри рівнів шуму у нічний час у кв.№12 буд. №5 – перевищень не встановлено (лише у дворі загального користування від агрегатів морозильних камер та повітропроводу рециркуляції – припис по проведенню протишумових заходів).

Суб'єкта господарювання попереджено про необхідність забезпечення виконання Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» як працівниками закладу, так і його відвідувачами, у тому числі на прилеглій до закладу території. Разом з тим відмічено, що відповідно до Положення про встановлення режиму роботи закладам торгівлі, сфери послуг та ресторанного господарства, затвердженого рішенням виконавчого комітету міської ради від 22.11.2011р. №751/20 (зі змінами), при надходження обґрунтованих скарг мешканців, виконавчий комітет міської ради має право прийняти рішення про припинення дії встановленого режиму роботи закладу.

Також рішенням виконавчого комітету міської ради прийнято рішення відмовити у встановленні цілодобового режиму роботи автомийки з пунктом обслуговування водіїв та автомобілів на вулиці Юрія Гагаріна, 81-А у зв'язку зі скаргами мешканців прилеглого будинку.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області в ...
Наступна новина: На Рівненщині батько ...

КОМЕНТАРІ