В Чернівецькій області рятувальники продовжують допомагати вимушеним переселенцям

В Чернівецькій області рятувальники продовжують допомагати вимушеним переселенцям

31.07.15 13:35 0 523
На даний момент в Чернівецькій області знайшли притулок 2 тис. 205 вимушених переселенців із тимчасово окупованої території та зони проведення антитерористичної операції, з них 648 дітей. Працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області приділяють значну увагу всім переселенцям, які прибули на Буковину, піклуються, щоб кожен з них зумів пристосуватися до нових умов життя.

Тому, з метою надання своєчасної та якісної психологічної допомоги переселенцям, практичні психологи Управління ДСНС постійно спілкуються з ними. Так, 30 липня рятувальники відвідали Буковинський міжрегіональний центр професійної реабілітації інвалідів у Чернівцях, в якому проживають 12 переселенців зі східних областей України. Для покращення соціальної адаптації психологами було проведено групове та індивідуальне консультування, в ході якого всі переселенці отримали необхідну інформаційну допомогу. Окрім цього, в ході роботи психологи намагалися переключити увагу людей із страшних подій минулого на позитивний лад, допомогти їм призвичаїтись до нового способу життя, при якому їм не загрожує небезпека. На зустрічі було виявлено, що всі переселенці нормально адаптувались до нових умов проживання, а з дітьми була організована арт- та казко-терапія, під час якої не виявлено жодних ознак травмування психіки внаслідок пережитих подій. Разом з цим, рятувальники встановили, що найбільша проблема, яка турбує переселенців – це відсутність стабільності, невпевненість в завтрашньому дні, а також страх за життя рідних та близьких, які залишилися у зоні бойових дій. «Рятувальники ніколи не залишають нас без уваги, постійно підтримують з нами зв'язок. Така підтримка для нас є життєво необхідною» – сказала Ірина, переселенка з Донецької області.

«Кожного переселенця, який покидає рідну домівку заради порятунку власного життя, турбує відчуття невідомості. Тому рятувальники вважають своїм обов’язком допомогти переселенцям, щоб вони змогли краще пристосуватися до нових умов проживання» – зазначив заступник начальника Управління ДСНС підполковник служби цивільного захисту Юрій Волошин.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Луцькій міській раді ...
Наступна новина: У центрі Ужгорода ще один ...

КОМЕНТАРІ