Чернівецька область: рятувальники проводять роботу щодо недопущення загибелі людей на воді

Чернівецька область: рятувальники проводять роботу щодо недопущення загибелі людей на воді

31.07.15 13:13 0 539
З початку цього року в Чернівецькій області через необережне поводження на воді загинуло 15 людей, у 5 випадках втопилися діти. Усі загиблі відпочивали в тих місцях, які не були обладнанні для цього. Це зайвий раз підтверджує те, що відпочинок в таких місцях є вкрай небезпечним. При виборі місця відпочинку краяни думають, що їхнє вміння плавати та те, що поруч знаходяться інші люди дозволить уникнути небезпеки, проте ніхто не застрахований від біди.

Тому, з метою роз’ясненню громадянам правил безпечного відпочинку на воді та недопущення загибелі людей на водоймах Управлінням ДСНС України у Чернівецькій області розроблено комплекс інформаційно-роз’яснювальних заходів. Так, широко використовуються можливості засобів масової інформації. Зокрема, в засобах масової інформації та в місцях з масовим перебуванням людей розміщені попереджувальні матеріали, розроблені Управлінням ДСНС, які нагадують правила безпеки на воді. Однак як показує досвід, найефективнішим засобом нагадування людям правил безпеки є безпосереднє спілкування з краянами під час їхнього відпочинку на воді. Для цього рятувальники проводять профілактичні рейди по найбільш популярних стихійних пляжах Чернівецької області. Наприклад, працівники Хотинського районного відділу Управління ДСНС розповіли відпочивальникам, що за останні вихідні у воді потонули 2 мешканці Хотинського району. В обох випадках поруч знаходилися інші люди, однак це не допомогло врятувати життя людей. «У разі небезпеки люди часто починають панікувати і не в змозі допомогти. Ситуацію також ускладнює і звичка людей розпивати алкогольні напої під час відпочинку. Через це люди не можуть тверезо оцінити ситуацію. Також, купаючись у невідомому місці, люди через незнання можуть натрапити на глибоку яму на дні річки, а це є дуже небезпечно» - говорили рятувальники. Окремо фахівці Управління ДСНС зверталися до батьків із проханням ніколи не залишати дітей без нагляду під час відпочинку на воді. А для того, щоб громадяни краще запам’ятали слова працівників Управління ДСНС, їм вручили листівки та буклети з правилами безпеки. Такі рейди проводяться по всій Чернівецькій області систематично із початком купального сезону.

«Основні наші зусилля спрямовані на те, щоб люди зрозуміли всю важливість дотримання правил безпеки під час відпочинку на воді. Жодне купання не варте людського життя, тому громадянам потрібно відпочивати лише у визначених місцях, де чергують рятувальники, які допоможуть у разі біди» – повідомив т.в.о. заступника начальника Управління ДСНС підполковник служби цивільного захисту Сергій Михайлюк.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: будьте ...
Наступна новина: На Вінниччині середній ...

КОМЕНТАРІ