В Житомирській області селянин рибаливши,знайшов 2 артснаряди часів минулої війни

В Житомирській області селянин рибаливши,знайшов 2 артснаряди часів минулої війни

31.07.15 14:47 0 546
25 липня на пункт зв’язку 24-ї державної пожежно-рятувальної служби смт Любар надійшло повідомлення про те, що в с. Громада виявлено підозрілі предмети. Як з’ясувалося, селянин пішов рибалити до р. Случ, яка протікає повз село. Закидаючи вудки, він спочатку не звернув уваги на берег. Проте трохи згодом придивився і побачив, що з води поблизу берега видніються невідомі предмети, які вимивало течією.

Чоловік вирішив підняти їх з дна ріки. Коли взяв до рук, то зрозумів, що це військові боєприпаси. Він забрав їх додому, де хотів розібрати. Про небезпечну знахідку дізнався сусід селянина, який переконував його не чіпати снаряди. Після чого одразу зателефонував до служби порятунку «101».

Фахівці ДСНС, які прибули до місця виклику, ідентифікували предмети як 2 артилерійські снаряди калібром 77 мм часів минулої війни. Вибухонебезпечні предмети було вилучено і взято під охорону працівників міліції. 28 липня група піротехнічних робіт Управління ДСНС Житомирщини знищили виявлені артснаряди на спеціальному полігоні.

Шановні громадяни! Рятувальники вкотре нагадують, помітивши вибухонебезпечний предмет або щось зовні схоже на нього – негайно телефонуйте за номером «101». Не випробовуйте долю – не чіпайте його! В жодному разі не можна розбирати чи розпилювати боєприпаси. Самостійно не переносьте та не перекочуйте їх з місця на місце. Не збирайте та не здавайте такі предмети в металобрухт. Убезпечте від біди себе та своє оточення!

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Вирок суду вислухав житель ...

КОМЕНТАРІ