Житомирщина: будьте обережні при виявленні вибухонебезпечних предметів!

Житомирщина: будьте обережні при виявленні вибухонебезпечних предметів!

31.07.15 13:12 0 525
З початку року групою піротехнічних робіт Управління ДСНС в області виявлено та знищено 885 вибухонебезпечних предметів. Серед них найбільше артснарядів (749), 71 мінометна міна, 30 гранат та 9 авіабомб.

На території нашої області під час другої світової війни велися інтенсивні бойові дії. У багатостраждальній землі до цього часу залишилася велика кількість вибухівки, яка з початком польових робіт, все частіше з’являється на поверхні землі. Небезпечні знахідки і вибухи можуть продовжуватись ще протягом 200 і більше років, адже в піщаних і лісових ґрунтах, у заболоченій місцевості боєприпаси повністю знаходяться законсервовані і в будь-яку мить готові до дії. У лісах серед траншей і ровів, все ще лежать, іноді навіть складені у купи, снаряди і міни, а поруч люди косять сіно, збирають ягоди, гриби. Це створює реальну загрозу для їх життя. А ще небезпечний спадок часів війни мешканці області знаходять при проведенні земельних, будівельних робіт, виявляють міни і снаряди при пошуку металобрухту.

Шановні громадяни!

Рятувальники вкотре нагадують, помітивши вибухонебезпечний предмет або щось зовні схоже на нього – негайно телефонуйте за номером «101». Не випробовуйте долю – не чіпайте його! В жодному разі не можна розбирати чи розпилювати боєприпаси. Самостійно не переносьте та не перекочуйте їх з місця на місце. Не збирайте та не здавайте такі предмети в металобрухт. Убезпечте від біди себе та своє оточення!

УДСНС У Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку представники ...
Наступна новина: Чернівецька область: ...

КОМЕНТАРІ