Житомирщина: рятувальники області підбили підсумки діяльності за перше півріччя у напрямку реагування на надзвичайні події,забезпечення пожежної та техногенної безпеки

Житомирщина: рятувальники області підбили підсумки діяльності за перше півріччя у напрямку реагування на надзвичайні події,забезпечення пожежної та техногенної безпеки

31.07.15 14:36 0 590
29 липня рятувальники області підбили підсумки роботи Управління та підпорядкованих підрозділів упродовж І півріччя 2015 року.

Про стан реагування на надзвичайні ситуації доповів керівник з цього напрямку роботи, заступник начальника Управління Олег Держанівський.

За його словами, по лінії «101» цьогоріч отримано 3025 повідомлень про виникнення надзвичайних подій та ситуацій, врятовано життя 98 мешканцям області. У результаті оперативно вжитих заходів ліквідовано 1798 пожеж, 34 рази надавалася допомога у дорожньо-транспортних пригодах. Для надання допомоги іншим службам та населенню в нестандартних ситуаціях здійснено 213 виїздів. Групою піротехнічних робіт знищено 832 одиниці різноманітних боєприпасів часів Великої вітчизняної війни.

Водночас ситуація з пожежами погіршилася у порівнянні з минулим роком викликає занепокоєння. Незважаючи на запроваджені інформаційні та профілактичні заходи, на 68,6% зросла кількості пожеж у населених пунктах, де загинуло 60 осіб, ще 24 отримали травми.

Через спекотну суху, подекуди і вітряну погоду виникло 295 пожеж, які ліквідовувалися силами лісників та рятувальників: 144 – у лісових масивах на площі 65,7 гектарів та 27 на торфовищах на площі 211 гектарів. Найбільш масштабними пожежами в екосистемах були лісові та торф’яні, які виникли на території Лугинського, Народицького, Овруцького та Олевського районів. Зокрема, з 15 по 21 червня сили та засоби Коростенського зведеного загону гасили торфовища на землях запасу Новоозерянської сільської ради.

Крім того пожежно-рятувальні підрозділи нашої області надавали допомогу в ліквідації надзвичайних подій за межами регіону. Зокрема, залучалися до гасіння лісової пожежі в зоні відчуження та безумовного, обов’язкового відселення Київської області. Гасили нафтобазу у с. Крячки Васильківського району Київської області. За проявлений героїзм, мужність, сміливі та рішучі дії, виявлені під час останньої надзвичайної ситуації 12 рятувальників Житомирщини були відзначені нагородами ДСНС України.

Керівник рятувальної служби області Ігор Нікітчук звернув увагу керівників відповідних міських та районних структурних підрозділів на необхідності вжиття додаткових профілактичних заходів у сфері пожежної безпеки та попередження загибелі людей, в тому числі і на водоймах. Присутні заслухали і обговорили стан готовності та технічної інвентаризації захисних споруд цивільного захисту.

Ігор Нікітчук підсумував, що рятувальні підрозділи ДСНС області знаходяться в повній готовності до виконання завдань за призначенням, та подякував за роботу підрозділам, які визнані кращими за результатами рейтингового оцінювання. До речі, кращими місцевими підрозділами за напрямками діяльності визнані Овруцький, Чуднівський та Червоноармійський районні відділи, сектори.

Управління ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Микола Романюк висловив ...

КОМЕНТАРІ