В Житомирській області рятувальники посилюють профілактичну роботу в житловому секторі

В Житомирській області рятувальники посилюють профілактичну роботу в житловому секторі

31.07.15 13:53 0 527
За неповні 7 місяців 2015 року на території Коростенського району виникло 180 пожеж. Значна кількість загорянь сталася через недбале спалювання сухої рослинності. Зауважимо, що на Житомирщині в цілому зареєстровано близько 400 займань сухостою. Проте найпроблемнішим для сільського населення залишається дотримання правил пожежної безпеки при використанні пічного опалення. Як правило такі пожежі призводять до значних матеріальних збитків, а також до загибелі та травмуванню людей. Піч джерело підвищеної пожежної небезпеки, але в селах вона залишається головним засобом порятунку від холоду.

29 липня коростенські рятувальники спільно з представниками райдержадміністрації з метою профілактики запобігання виникненню пожеж провели відпрацювання на території Лісівщинської сільської ради. Рейдова група відвідала 2 неблагополучні родини, 9 багатодітних сімей та 4 одиноких пристарілих селян. Вони відносяться до так званої «підвищеної групи ризику». З’ясувалося, що у даної категорії населення питання забезпечення пожежної безпеки помешкань стоять далеко не на першому місті. Саме тому потребують окремої уваги фахівців. Рятувальники провели з населенням бесіди стосовно дотримання правил пожежної безпеки.

Оглянувши оселі, вказали на існуючі недоліки при експлуатації пічного опалення, а також надали поради щодо їх ефективного усунення. Подібні недоліки необхідно оперативно усувати аби не допустити біди. Звичайно, для того щоб виправити власні побутові прорахунки необхідні певні фінансові затрати. Саме тому фахівці ДСНС намагалися давати поради селянам стосовно усунення недоліків, які доступні для кожного.

Крім того, враховуючи погодні умови та катастрофічну статистику стосовно загибелі та травмування людей на водних об’єктах, надзвичайники доводили до населення правила безпечної поведінки на воді. Вони вручали спеціально розроблені листівки застережливого характеру. Також рятувальники розповсюджували листівки із застереженнями щодо спалювання сухостою.

- Така робота проводиться для того, аби роз’яснити населенню вимоги правил пожежної безпеки за місцем проживання, —зазначає начальник Управління ДСНС в області Ігор Нікітчук — Ми докладаємо всі можливі зусилля аби запобігти виникненню пожеж у домівках громадян та, насамперед, попередити травмування і загибель людей на них, і найефективніше це можливо зробити тільки шляхом проведення роз’яснювальної роботи —безпосередньо при спілкуванні з мешканцями під час «рейдів» по житловому сектору.

Співробітники ДСНС зазначають, що подібні заходи проводяться регулярно та є діючим методом навчання населення культурі безпечної життєдіяльності. Біду завжди легше попередити, аніж потім ліквідовувати її наслідки.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ