В Закарпатській області енергоефективне партнерство

В Закарпатській області енергоефективне партнерство

31.07.15 14:17 0 546
Днями в обласному центрі Закарпаття відбувся семінар, організований Закарпатською обласною державною адміністрацією спільно з Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України в рамках виконання Меморандуму про партнерство, метою якого було об'єднати всі райони регіону в питанні підвищення енергоефективності будівель.

Участь у семінарі взяли заступник голови Закарпатської ОДА, директор департаменту житлово-комунального господарства, будівництва та інфраструктури облдержадміністрації, директор департаменту державного регулювання Держенергоефективності, члени Регіональної ради з питань створення та функціонування ОСББ, заступники голів райдержадміністрацій та міськвиконкомів, до повноважень яких належать питання енергозбереження, керівники структурних підрозділів райдержадміністрацій та міськвиконкомів з питань житлово-комунального господарства, голови асоціацій ОСББ.

Враховуючи, що одним з пріоритетів держави є досягнення енергетичної незалежності, постановою Кабінету Міністрів України від 08.04.2015 № 231 внесені зміни до ряду постанов Кабінету Міністрів України, якими передбачено стимулювання населення та ОСББ (ЖБК) до впровадження енергоефективних заходів шляхом відшкодування частини суми кредитів, залучених в уповноважених банках, на придбання енергоефективного обладнання та (або) матеріалів.

Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України спільно із провідними державними банківськими установами

ПАТ АБ „Укргазбанк? та ПАТ „Державний ощадний банк України? запроваджуються механізми державної підтримки заходів з енергозбереження у житлових будинках, зокрема для ОСББ та ЖБК.

Під час презентації директор Департаменту державного регулювання Олександр Тронь розповів присутнім про діючі механізми державної підтримки для населення, ОСББ та ЖБК на впровадження енергоефективних заходів у житлових будинках та роз'яснив учасникам заходу, за яких умов надається компенсація частини тіла кредитів на придбання енергоефективного обладнання та матеріалів для утеплення багатоквартирних та індивідуальних будинків.

„Отримати компенсацію на утеплення можуть як фізичні особи – мешканці приватних будинків, так і організовані об'єднання співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельні кооперативи? - зазначив Олександр Тронь.

Олександр Тронь відзначив, що даний механізм користується попитом серед населення та ОСББ Закарпаття, оскільки Закарпатська область займає п'яте місце за рейтингом регіонального розподілу загального обсягу виданих кредитів.

Запропонований Держенергоефективності механізм є прозорий та дозволяє підвищити ефективність використання бюджетних коштів, оптимально розподілити ризики та контроль за цільовим використанням коштів між державою та банками - учасниками програми, мінімізувати втручання держави в реалізацію інвестиційних проектів.

Також під час семінару представники Ощадбанку та Укргазбанку представили умови кредитування енергоефективних заходів.

Досвідом залучення об'єднанням співвласників багатоквартирного будинку кредитних коштів на утеплення будинків поділилася голова ОСББ міста Львова Стефанія Климко.

Про те, як саме проводити термомодернізацію будинку, розповіли представники компаній-виробників енергоефективного обладнання „DANFOSS. „РЕХАУ, „XENKEL, „CAPAROL і представили сучасні енергоефективні технології та обладнання.

Закарпаття підтримує Держенергоефективності на шляху реформ у сфері енергоефективності.

В.о. директора департаменту

житлово-комунального господарства,

будівництва та інфраструктури В. Романець

Про це повідомили у Закарпатській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку депутати внесли ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ