На Закарпатті в одержанні хабара викрито посадовців районного центру надання послуг автотранспортних засобів

На Закарпатті в одержанні хабара викрито посадовців районного центру надання послуг автотранспортних засобів

31.07.15 14:49 0 520
Одного зі зловмисників уже затримано, стосовно ще одного – вирішується питання про його затримання. Матеріали стосовно третього правопорушника виділені в окреме провадження для складання протоколу про корупцію.

Працівниками управління протидії злочинності у сфері економіки (УПЗСЕ) УМВС України в Закарпатській області спільно з працівниками прокуратури області задокументовано дії начальника центру надання послуг автотранспортних засобів з обслуговування одного з районів УДАІ Закарпаття.

Посадовець, використовуючи своїх підлеглих, організував злочинну схему особистого збагачення через отримання хабарів за надання послуг реєстрації, перереєстрації, зняття з обліку транспортних засобів.

Вчора, 29 липня, оперативники УПЗСЕ затримали фахівця цього центру та головного експерта НДЕКЦ України при УМВС України в Закарпатській області в момент отримання ними хабара від місцевого мешканця. Гроші призначалися за прискорення постановки на облік автотранспортного засобу та видачу державного номерного знаку. Правопорушники отримали неправомірну вигоду від мешканця Закарпаття за вказівкою начальника центру.

Раніше за вказаним фактом прокуратурою Закарпатської області було відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Правопорушникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Фахівця центру затримано у порядку ст. 208 КПК України. Стосовно начальника центру прокуратурою вирішується питання про його затримання у порядку ст. 208 КПК України. Матеріали відносно експерта виділені в окреме провадження для складання протоколу про корупцію.

Департамент ПЗСЕ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ