На сесії прийняли рішення щодо присвоєння звання Почесного громадянина міста Луцька Олександру Фацевичу

На сесії прийняли рішення щодо присвоєння звання Почесного громадянина міста Луцька Олександру Фацевичу

31.07.15 15:18 0 521
На пленарному засіданні міської ради депутати прийняли рішення щодо присвоєння звання Почесного громадянина міста Луцька Олександру Фацевичу.

Секретар міської ради Сергій Григоренко у своєму виступі зазначив, що цей молодий чоловік є уособленням мужності та самовідданості. У червні 2014 року Олександр Фацевич був прийнятий на службу в органи внутрішніх справ і призначений на посаду командира роти патрульної служби міліції особливого призначення „Світязь” УМВС України у Волинській області, на якій перебував по червень 2015 року. Відряджався на чолі роти патрульної служби міліції особливого призначення “Світязь” УМВС у зону проведення антитерористичної операції. Під його керівництвом особовий склад підпорядкованого підрозділу брав участь у бойових діях у містах Іловайськ і Вуглегірськ Донецької області. Зокрема, у серпні минулого року 40 бійців роти “Світязь” на чолі з Олександром Фацевичем були направлені на схід нашої держави, де зі зброєю в руках несли службу в Слов'янську, Костянтинівці, Краматорську, Ясинуватій та Старобешево, що неподалік Ілловайська. Спільно з батальйоном «Дніпро» брали участь у військовій операції по зачистці вищезгаданого регіону, у ході якої здійснювалося забезпечення охорони території розташування, огляд приміщень з метою виявлення незаконного зберігання зброї та боєприпасів, а також осіб без документів. У ніч з 25 на 26 серпня 2014 року Олександр Фацевич з десятьма бійцями своєї роти допомагали батальйону «Дніпро» утримувати зайняті позиції на залізничному ДЕПО.

На території Вуглегірська Донецької області особовий склад РПСМОП «Світязь» на чолі з Олександром Фацевичем брав участь в охороні громадського порядку, виконував завдання з боротьби з тероризмом і незаконними збройними формуваннями. В січні 2015 року бійці роти “Світязь” близько трьох діб тримали оборону південної околиці міста. Поставлені командуванням АТО завдання виконувались чітко та вчасно. В подальшому Олександр Фацевич разом з командирами інших підрозділів виводив підпорядкований особовий склад із заблокованого російськими військами Вуглегірська. Завдяки вмілим і рішучим діям командира працівники роти “Світязь” вийшли з оточення без втрат.

Під час несення служби та участі в бойових діях у зоні проведення антитерористичної операції Олександр Фацевич, ризикуючи своїм життям і здоров'ям, проявив мужність, командирську рішучість, відповідальність і професіоналізм керівника. Він самовіддано виконував службовий та громадянський обов'язок перед державою та народом, подаючи гідний приклад підлеглим працівникам. За проявлені мужність та героїзм його нагороджено орденом “За мужність” ІІІ ступеня, “Табельною вогнепальною зброєю” (ФОРТ-17) та присвоєно спеціальне звання „майор міліції”.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінниччину з робочим ...
Наступна новина: Триває робота над проектом ...

КОМЕНТАРІ