1330 вибухонебезпечних предметів впродовж липня виявлено піротехніками ДСНС України на сході країни

1330 вибухонебезпечних предметів впродовж липня виявлено піротехніками ДСНС України на сході країни

31.07.15 15:28 0 592
На сході України, у звільнених від терористів містах Луганської та Донецької областей, а також в районах проведення антитерористичної операції піротехніки ДСНС України щоденно проводять роботи щодо очищення територій від вибухонебезпечних предметів.

Протягом липня 2015 року, завдяки роботі піротехнічних підрозділів ДСНС, було обстежено 202,37 гектарів території Донецької та Луганської областей. Під час обстеження було виявлено та вилучено 1 тис. 330 боєприпасів, з яких 365 артилерійських снарядів, 248 мінометних мін, 217 бойових гранат та мін, 73 реактивних боєприпаси, а також 306 інших вибухонебезпечних предметів.

Зокрема, у Донецькій області найбільшу кількість боєприпасів було виявлено в селах Долина – 79 одиниць, Краснопілля – 77 одиниць, Богородичне – 65 одиниць та у м. Слов’янськ Слов’янського району – 45 одиниць (загалом 410 одиниць), Кодемо – 43 одиниці, Доломітноє Артемівському районі - 35 одиниць (загалом 134 одиниці), Новобахмутовка Ясинуватського району– 101 одиниця та у м. Краматорськ – 233 одиниці. Також велися роботи щодо розмінування у таких населених пунктах, як Сідорове, Донецьке, Пришиб, Адамівка, Христище, Червоний Молочар, Миколаївка, Семенівка, Пискунівка, Райгород, Маяки, Мар’їнка, Святогірськ, Дружівка, Маріуполь, Шулькіно, Травневе, Дача, Артемівськ, Луганське, Доломітне, Отрадівка, Красне, тощо.

Разом з тим, у Луганській області найбільше боєприпасів було виявлено у населених пунктах Сватово – 129 одиниць, Станічно-Луганське – 54 одиниці, Попасна – 43 одиниці. Загалом, піротехніками ДСНС України було виявлено, вилучено та знешкоджено у Луганській області 347 боєприпасів.

Велися піротехнічні роботи у селищах Трьохізбенка, Кряківка, Степний Яр, Побєда, Райгородка, Дмитрівка, Герасимівка, Олексіївка, у містах Лисичанськ, Сєверодонецьк, Щастя тощо.

Прес-служба ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопіллі список ...

КОМЕНТАРІ