У прокуратурі Волині підбили підсумки роботи за перше півріччя

У прокуратурі Волині підбили підсумки роботи за перше півріччя

31.07.15 14:00 0 601
У прокуратурі Волині під головуванням прокурора області Дмитра Чепіжака відбулася нарада, на якій підведено підсумки роботи органів прокуратури області у першому півріччі 2015 року.

Розпочинаючи засідання, прокурор області зазначив, що в умовах складних соціально-політичних процесів органами прокуратури області вживалися заходи задля ефективної реалізації визначених оновленим законодавством функцій та завдань.

Докладено зусиль до забезпечення законності та правопорядку в регіоні. Рівень кримінальних правопорушень на 10 тисяч населення значно нижчий, ніж по державі. Знизилося число злочинів проти життя та здоров’я особи, у тому числі на чверть – умисних вбивств, майже наполовину – умисних тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого.

Завдяки забезпеченню ефективної реалізації додаткових управлінських рішень, посилено протидію корупційним проявам. Кількість виявлених та розслідуваних корупційних злочинів зросла вдвічі (112 проти 56 у 2014 році). За результатами їх розслідування до суду скеровано у півтора рази більше кримінальних проваджень (37 проти 21 у минулому році), кожне третє з них - про отримання неправомірної вигоди.

До відповідальності за вчинення адміністративних корупційних правопорушень притягнуто вдвічі більше осіб (48 проти 22 у минулому році), кожен четвертий із них – правоохоронець.

Активізовано протидію незаконному обігу підакцизних товарів та протиправному видобутку бурштину.

Знешкоджено чотири злочинних групи, серед них одна – з ознаками корупції у бюджетній сфері.

Здійснення прокурорами процесуального керівництва загалом сприяло забезпеченню якісного досудового розслідування кримінальних правопорушень, відтак в області забезпечено розкриття більше половини з них.

Суми позовних вимог прокурорів сягнули 34 млн. грн., у тому числі з питань представництва інтересів держави – 33 млн. грн. Судами їх задоволено на 3,7 млн. грн. Забезпечено стягнення більше 8 млн. гривень, з них 1,8 млн. грн. – до бюджету.

Проведено значну роботу щодо реформування структури та оптимізації штатної численності прокурорсько-слідчих працівників.

Водночас, постійної уваги та узгодженості дій правоохоронних органів потребують питання протидії злочинам загальнокримінальної спрямованості, у першу чергу заходами профілактичного впливу, особливо стосовно осіб, які вже вчиняли кримінальні правопорушення.

Задля забезпечення громадського порядку особливу увагу необхідно надати запобіганню неправомірному поводженню громадян зі зброєю, вилученню її з обігу.

Додаткової уваги вимагають проблеми незаконного видобутку корисних копалин, насамперед бурштину і піску, відшкодування спричинених навколишньому середовищу такими діями збитків.

Кардинальні зміни в системі органів прокуратури вимагають також вжиття комплексу заходів задля забезпечення ефективного процесу ліквідації прокуратур районного рівня та належної організації діяльності місцевих прокуратур.

Підсумовуючи засідання, прокурор Волині Дмитро Чепіжак наголосив, що органам прокуратури спільно із усіма правоохоронними органами області належить продовжити вирішення низки невідкладних та складних завдань задля зміцнення законності, виконання визначених законом функцій і завдань щодо боротьби зі злочинністю та захисту інтересів держави.

Учасниками наради визначено заходи, спрямовані на підвищення ефективності діяльності органів прокуратури Волині, та основні завдання на наступний період.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Дані про виконання міського ...

КОМЕНТАРІ