на Волині проходять змагання за Кубок України з пожежно-прикладного спорту

на Волині проходять змагання за Кубок України з пожежно-прикладного спорту

31.07.15 13:16 0 554
Пожежно-прикладний спорт - це змагання з виконання комплексів навичок, прийомів, необхідних під час гасіння пожеж. Ці зовсім нелегкі вправи та спортивні навики допомагають рятувальникам виконувати найскладніші завдання під час ліквідації надзвичайних ситуацій. Тому щороку для вдосконалення своєї професійної майстерності в одному з міст України збираються разом найкращі працівники ДСНС України. Цьогоріч найспритніших пожежних-рятувальників гостинно приймає древнє, славне місто Луцьк. Хоча на Волині про участь пожежних у профільних змаганнях відомо ще з перших десятиліть ХХ століття. В історії міста зберігаються дані, документально підтверджені, про перші воєводські змагання пожежних, що пройшли у Луцьку 2 жовтня 1934 року, а пізніше проводились знову у Луцьку і в 1936-1938 роках. У повоєнні роки, у 1954 році, вперше участь у змаганнях з пожежно-прикладного спорту взяла збірна команда Волинської області. А її першим тренером команди був Георгій Леонтійович Бродський. Майже тридцять років під його керівництвом збірна команда області брала участь у змаганнях різного рівня і здобувала призові місця. І саме на стадіоні, де тренував луцьких вогнеборців легендарний вогнеборець Георгій Бродський, і до продовжують тренувати силу і вміння рятувальники Волині.

Тож, слідуючи спортивним традиціям волинських вогнеборців, 29 липня у Луцьку на базі спортивного комплексу управління ДСНС України у Волинській області знову спортивне свято – саме тут з 29 по 31 липня проводяться змагання за Кубок України з пожежно-прикладного спорту.

Напередодні змагань організатори провели установчу нараду оргкомітету змагань за участю суддівської колегії та головного судді змагань віце-президента Федерації пожежно-прикладного спорту України Олександра Тарасова.

Настрій першого дня змагань змінив безперервний дощ, та після побажань головного судді учасникам нових перемог і рекордів, за першість у боротьбу вступили 19 найкращих команд спортсменів-вогнеборців з усіх куточків України та навчальних закладів системи ДСНС України. Вони вміють боротися зі складними ситуаціями та пожежами і в дощ, і в сніг, тому погода хоч і не радувала та погоди не зробила.

Змагання розпочалися о 16:30 з демонстрації майстерності команд-учасників у підйомі по штурмовій драбині у вікно четвертого поверху навчальної башти. Кожен учасник виконав по дві спроби, а 8 найкращих потрапили у півфінал: Василь Нечко (Київ), Євген Ковбаса (Київ), Євген Бельченко (Одеса), Андрій Присяженко (Київ), Андрій Авраменко (ЛДУБЖД) та троє волинян - Олександр Андрійчук, Юрій Сафотюк, Вадим Лучинський. Найкращий результат у волинського спортсмена Олександра Андрійчука (13,08 с.)

Завтра, 30 липня, відбудеться урочисте відкриття змагань і фінальні забіги в підійманні по штурмовій драбині у вікно 4-го поверху. Спортсмени будуть також змагатися у вправах з подолання 100-метрової смуги з перешкодами та у пожежній естафеті 4 по 100 метрів.

Важливою для всіх учасників змагань стала присутність на заході ветеранів, які присвятили своє життя становленню та розвитку пожежно-прикладного спорту в Україні.

У ДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільська область: ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ