Луцька міськрада вимагає звільнити суддю,який переслідував учасників Майдану

Луцька міськрада вимагає звільнити суддю,який переслідував учасників Майдану

31.07.15 15:23 0 690
29 липня 2015 року Луцька міська рада підтримала, внесене фракцією ВО "Свобода", звернення до Президента України, голови Верховної Ради України, заступника Генерального прокурора України Давида Сакваралідзе, міністра юстиції України, голови Вищої атестаційної комісії суддів щодо неправомірності перебування судді Луцького міськрайонного суду Валентина Ковтуненка, який причетний до переслідування учасників Майдану, на займаній посаді.

У документі наголошується, що за понад рік, який минув після подій на Майдані, українська влада невтомно і постійно заявляє, що одним із її першочергових намірів є проведення судової реформи, проте успіхи на цьому шляху поки непомітні.

"Зміна судової системи – одна з вимог людей на Майдані, одна із головних умов евроінтеграції, одне із основних очікувань суспільства від нової влади. Слова "міліціонер, прокурор і суддя" стали фактично синонімами хабарництва та корупції. З приходом Давіда Сакварелідзе та Еки Згуладзе у відповідні структури з'явилися надії та певний оптимізм щодо змін, однак судова система у нинішньому її вигляді нездатна до самоочищення та реформування. Яскравим підтвердженням цих слів є подальше перебування на посаді судді Луцького міськрайонного суду громадянина Валентина Ковтуненка.

Цей одіозний прибічник Ківалова-Портнова-Медведчука ухвалював рішення про арешт і використання електронних браслетів для активістів Майдану на Волині. Іменем України ухвалювались рішення про заборону брати участь у масових заходах окремим депутатам Луцької міської та Волинської обласної рад", – йдеться у тексті ухваленого документу.

Зважаючи на численні звернення громадських організацій та народних депутатів до Вищої кваліфікаційної комісії суддів, 10 лютого 2015 року було відкрито дисциплінарне провадження щодо шесті суддів, які виносили рішення стосовно учасників масових акцій протестів в кінці 2013-го – початку 2014 року, серед яких значиться і Валентин Ковтуненко.

Однак із незрозумілих причин, які, можливо, пов'язані із родинними зв'язками судді у вищих судових інстанціях, 24 березня 2015 року ця комісія ухвалила рішення відкласті притягнення до дисциплінарної відповідальності цього судді Луцького міськрайонного суду.

"Ухвалення такого рішення фактично означає надання судді Ковтуненку індульгенції на подальші неправомірні дії, вселяє відчуття безкарності та неможливості переламати мафіозну судову систему. За період, що минув від березня 2015 року Валентин Ковтуненко знову встиг відмітитись у кількох резонансних справах, зокрема відібрав приватне помешкання гр. Ольги Таран, що в с. Липини, поблизу обласного центру.

Згадані факти – це лише вершина айсбергу діянь цього судді, які мали значний суспільний резонанс. Зважаючи на необхідність очищення судової гілки влади від працівників, що своєю присутністю дискредитують намагання українського суспільства реформувати систему судочинства, просимо розглянути питання про відсторонення судді Ковтуненка від займаної посади у зв'язку із недовірою до його діяльності у міської громади", – зазначено у зверненні.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ДСНС та ОБСЄ розпочали ...
Наступна новина: Вінничина: ВОДА!

КОМЕНТАРІ