Секретар міської ради Сергій Григоренко закликав лучан активніше надавати громадські ініціативи

Секретар міської ради Сергій Григоренко закликав лучан активніше надавати громадські ініціативи

31.07.15 13:27 0 601
Секретар міської ради Сергій Григоренко зауважив, що завтра, 31 липня, останній день подання заявок для участі у Програмі підтримки ініціатив мешканців міста Луцька. За його словами, кожен з нас може зробити хоч трішки життя у нашому місті комфортнішим, кращим та цікавішим.

Сергій Григоренко зазначив, що фінансування місцевих ініціатив здійснюється за рахунок коштів бюджету міста при дольовій участі жителів міста. Вартість реалізації однієї ініціативи не повинна перевищувати 50 000 грн.

Співфінансування учасників ініціативної групи (жителів міста) у розмірі не менше 10% від загальної вартості проекту однієї ініціативи.

Секретар міської ради закликав лучан не бути байдужими й подавати ініціативи, аби зробити наше місто і свої будинки кращими. У серпні ж вони будуть виставлені на громадське обговорення й після цього реалізовуватимуться.

Нагадаємо, що кошти Програми можуть бути використані на такі цілі: благоустрій мікрорайонів, вулиць, зон відпочинку (встановлення обмежувачів руху транспорту, контейнерних площадок, облаштування місць для вигулу собак та пішохідних доріжок, озеленення та освітлення прибудинкової території тощо); покращення умов проживання людей з обмеженими фізичними можливостями та сімей, які опинились у важких життєвих обставинах; організація дозвілля (проведення спортивно - масових заходів, конкурсів, концертів, святкування ювілейних дат будинків, мікрорайонів, облаштування ігрових кімнат для дітей, культурно-мистецькі заходи, підтримка творчої та обдарованої молоді); розвиток велоінфраструктури (встановлення велопарковок, нанесення дорожньої розмітки для велоруху); покращення екологічної ситуації у місті (створення нових зелених зон, облаштування годівничок для птахів та шпаківень, встановлення смітників, облаштування місць збору сміття, утримання природоохоронних зон та берегів річок); розбудова, збереження та відновлення історично - культурної спадщини міста (ознакування, ремонт та реставрація пам'яток архітектури, встановлення інформаційних таблиць).

Також Сергій Григоренко звернув увагу на питання об'єднання територіальних громад. За його словами, у перспективному плані, на жаль, не передбачили приєднання до Луцька сусідніх сільських рад. Нині місто має обмежений ресурс для розвитку. “Місто Луцьк є важливим економічним центром області. Без його стабільного розвитку не зможе розвиватися й область. Приєднання до Луцька суміжних сільських рад дозволить місту бути більш цікавим для інвесторів, а відповідно залучати додаткові кошти в економіку”, - пояснив він.

Сергій Григоренко навів приклад Червнівців, Вінниці, Рівного, які приєднують до міста додаткові території, хоча й зараз мають значно більшу площу, ніж Луцьк.

За словами секретаря міської ради, нині керівництво міської ради веде перемовини з сусідніми сільськими радами про об'єднання.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області в ...

КОМЕНТАРІ