На Хмельниччині рятувальники проводять рейди місцями відпочинку людей біля водойм

На Хмельниччині рятувальники проводять рейди місцями відпочинку людей біля водойм

01.08.15 09:48 0 599
Коли на дворі неймовірна спека та температурні показники сягають досить високих позначок, всі, і дорослі і малі, намагаються знайти хоч якийсь порятунок та йдуть до водойм. В такі дні люди досить часто втрачають пильність та обирають для відпочинку стихійні місця, виправдовуючи це лише тим, що байдуже де, аби не було так спекотно.

Рятувальники Віньковечини систематично відвідують місця відпочинку, як організовані так і стихійні, аби постійно нагадувати відпочиваючим про правила безпечної поведінки. Особлива увага звісно ж приділяється саме неорганізованим місця відпочинку. В цих місцях дно водойм є не обстеженим, на прибережній території також може знаходитися безліч небезпечних речей. Крім того, діти на водоймах полюбляють грати у різноманітні ігри, стрибати із пантонів, саморобних містків тощо. Все це може призвести до виникнення надзвичайних подій та ситуацій, травмування та навіть гибелі людей на водних об'єктах.

Саме тому, лише цього тижня проведено п’ять рейдів місцями відпочинку, під час яких рятувальники проводять рейди місцями відпочинку району, спілкуються із відпочиваючими, роз'яснюють їм правила безпечної поведінки. В рамках профілактичних бесід співробітники Служби порятунку доводять до відома всіх відвідувачів прибережної зони інформацію про сумну статистику гибелі людей на воді, розповідають про основні небезпеки, які може приховувати під собою “водяна ковдра”.

Шановні мешканці та гості нашого краю! Будьте відповідальними, обираючи місця для відпочинку біля водойм. Намагайтесь уникати стихійних пляжів, не заходьте у воду в нетверезому стані, довго не знаходьтесь під прямими променями сонця! Лише Ваша пильність та сумлінність може гарантувати безпеку відпочинку! Бережіть себе та своє життя! В екстрених ситуаціях телефонуйте до Служби порятунку “101”!

Віньковецький РС ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінниця зустрічає ...
Наступна новина: У Львові відкрили ...

КОМЕНТАРІ