Українська короткометражка «Листопад» здобула нагороду на фестивалі в Румунії

Українська короткометражка «Листопад» здобула нагороду на фестивалі в Румунії

01.08.15 09:26 0 579
Короткометражна стрічка «Листопад» української режисерки Марії Кондакової здобула нагороду на 1-му Мармароському міжнародному кінофестивалі (Maramures International Film Festival, ММІFF), який відбувся в місті Сигіті-Мармароському (Румунія)16-19 липня.

Про це повідомляється на сайті Національної спілки кінематографістів України (НСКУ).

Фільм «Листопад» розділив перемогу в номінації «Найкращий короткометражний фільм» з румунською стрічкою «Пара кінських сил» Даніеля Санду.

Програму Maramures International Film Festival було укладено з короткометражних фільмів з Румунії, Франції, Німеччини, України, Індії, Австралії, Туреччини, Молдови, Угорщини, Болгарії, Сербії, Грузії та Росії.

Журі румунського фестивалю відзначило фільм пані Кондакової «Листопад» за «потужне висвітлення проблем суспільства, що втратило орієнтири, в чутливій історії кохання».

У НСКУ нагадали, що стрічка «Листопад» представляла Україну у 6-му Міжнародному кінофестивалі «Одна країна Один фільм» у місті Апші (Франція), що відбувся 24-26 липня. Минулого року ця стрічка була відібрана до конкурсної програми Pardo di domani міжнародного кінофестивалю в місті Локарно (Швейцарія).

Нагадаємо, національна прем’єра «Листопада» відбулася на минулорічному Одеському міжнародному кінофестивалі. Тоді Марія Кондакова отримала нагороду «Золотий Дюк» і премію в розмірі 10 тисяч гривень за найкращу стрічку національної короткометражної конкурсної програми, а також спеціальну відзнаку в короткому метрі.

Стрічка «Листопад» – короткометражний дебют Марії Кондакової. У ній розповідається історію двох чужих людей – двірничихи Валі та колишнього зека Колі.

«Зустріч двох самотностей, глибинний гуманістичний струмінь змінить назавжди їх, але не ту реальність, яка їх оточує», – йдеться в анотації.

Фільм було створено компанією «Директорія кіно» за підтримки Державного агентства України з питань кіно. Головні ролі виконали Уляна Данилюк та Володимир Бєляєв («Параджанов», «Поводир»). Над сценарієм працювала Марися Нікітюк, а продюсером виступив Ігор Савиченко.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ