На Вінниччині триває реалізація пілотного проекту Міністерства юстиції України «Модельний офіс»

На Вінниччині триває реалізація пілотного проекту Міністерства юстиції України «Модельний офіс»

01.08.15 11:09 0 616
З 1 жовтня 2014 року відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 17.09.2014 №868-р та наказу Міністерства юстиції України від 23.09.2014 №1570/5 "Про заходи щодо реалізації пілотного проекту у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень у містах Вінниці, Дніпропетровську, Львові, Харкові, Черкасах, Чернігові та Києві" у реєстраційній службі Вінницького міського управління юстиції здійснюється реалізація пілотного проекту у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень «Модельний офіс».

Новий принцип надання адміністративних послуг передбачає розподіл функціональних обов'язків між особами, які здійснюють прийом заяв у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, а також видачу документів у зазначеній сфері, та особами, які безпосередньо приймають рішення за результатами розгляду таких заяв.

Це мінімізує контакт між споживачем та виконавцем послуги, адже в межах такого проекту відбувається розподіл роботи реєстраційного центру на фронт- і бек-офіс.

Фронт-офіс – це та частина співробітників, яка спілкується виключно з громадянами. Але при цьому вони не мають жодного впливу на прийняття рішення у справі. Робота офісу починається з того, що громадянина зустрічає менеджер залу, який спрямовує у потрібну електронну чергу та допомагає в отриманні відповідного квитка. Після цього, громадяни чекають своєї черги в комфортному залі та спостерігають за процесом. При цьому на будь-якому етапі реєстрації прав доступні консультації фахівців. Разом з цим для реєстрації заяви громадянин нічого не повинен заповнювати власноруч - це робить оператор в електронній формі. Заявник лише перевіряє та підписує роздруковану заяву.

Після того, як заява чи анкета заповнена і завірена, вона потрапляє в бек-офіс і розподіляється за принципом випадкового вибору вільного реєстратора. У бек-офісі працюють фахівці, які уже не мають контакту зі споживачами. Вони отримують відскановані пакети документів через електронний сервіс і приймають кінцеве рішення щодо вчинення тієї чи іншої дії.

Варто зазначити, що саме розділення на фронт-офіс і бек-офіс є надзвичайно важливим для подолання корупції в сфері надання адміністративних послуг. Крім того, за таким підходом строк обробки документів з реєстрації нерухомого майна зменшився в 2-3 рази. Наприклад, зараз час прийому документів у модельному офісі складає 15-20 хвилин, а раніше це відбувалося мінімум 40 хвилин.

Такого роду реформи є надзвичайно важливими, оскільки їх може відчути кожен, тому саме це є проявом того, що держава починає орієнтуватися на громадян, а не навпаки.

Нині ж на власному досвіді переконатися, що державні служби працюють ефективно, можуть усі вінничани, відвідавши Центр надання адміністративних послуг за адресою вул. Соборна,59.

Інформує Головне територіальне управління юстиції у Вінницькій області

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Применение экшн-камер

КОМЕНТАРІ