Чернівці: У дитсадку №38 продовжується епідеміологічне обстеження та проводяться профілактичні заходи

Чернівці: У дитсадку №38 продовжується епідеміологічне обстеження та проводяться профілактичні заходи

01.08.15 09:15 0 617
Всього зареєстровано 11 випадків захворювання, з них 9 дітей госпіталізовано в кишкове інфекційне відділення обласної дитячої клінічної лікарні м.Чернівці, 2 лікуються амбулаторно (відмовились від госпіталізації). 1 дитина виписана додому з заключним діагнозом: функціональна диспепсія; у двох хворих дітей висіяно Salmonella enteritidis. Про це було повідомлено на брифінгу начальника управління освіти міської ради Георгія Олійника та головного державного санітарного лікаря Чернівців Наталії Клімчук.

Працівниками Головного управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області продовжується епідеміологічне обстеження та проведення профілактичних і протиепідемічних заходів в дошкільному навчальному закладі № 38.

На момент епідеміологічного обстеження встановлено, що в установі функціонує 13 груп. Випадки захворювання зареєстровані в шести групах різного віку.

У ході епідеміологічного обстеження відібрано добові проби, харчові продукти, питна вода на бактеріологічне, фізико-хімічне, вірусологічне дослідження. Працівників харчоблоку закладу охоплено бактеріологічним обстеженням на носійство патогенної мікрофлори кишкової групи. Визначено коло контактних осіб та проводиться їх бактеріологічне обстеження.

Працівниками відділу дезінфектології Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» проведено заключну дезінфекцію в групах та на харчоблоці дошкільного навчального закладу № 38.

Вивчається ситуація щодо постачальників харчових продуктів в дитячі організовані заклади м. Чернівці.

30.07.2015 на позачерговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій розглянуто питання проведення протиепідемічних та профілактичних заходів, прийнято відповідне рішення.

Голів районних державних адміністрацій, Департамент освіти та науки Чернівецької облдержадміністрації, управління освіти Чернівецької міської ради зобов'язано посилити контроль за організацією належного харчування в організованих дитячих закладах.

Проведення комплексу протиепідемічних та профілактичних заходів триває.

Про реєстрацію випадків гострих кишкових інфекцій в дитячому навчальному закладі №38, який знаходиться за адресою м. Чернівці, бульвар Героїв Сталінграду, 3, інформовано Прокуратуру Чернівецької області. Ситуація перебуває під контролем Чернівецької обласної державної адміністрації та Державної санітарно-епідеміологічної служби України.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Прийом заяв на вступ до ...
Наступна новина: На Вінничині пам'ятка ...

КОМЕНТАРІ