Чернівецька область: рятувальники проводять роз’яснювальну роботу щодо недопущення пожеж під час жнив

Чернівецька область: рятувальники проводять роз’яснювальну роботу щодо недопущення пожеж під час жнив

01.08.15 10:01 0 602
В Чернівецькій області триває жнивна кампанія. Хлібороби важко працюють на полях, щоб зібрати урожай. Проте влітку існує великий ризик виникнення пожеж на полях. Для їхнього виникнення достатньо найменшої іскри, а суха та спекотна літня погода лише сприяє швидкому поширенню пожежі.

Саме тому, з метою недопущення пожеж Управлінням ДСНС України у Чернівецькій області розроблено комплекс різних заходів. Наприклад, на полях краю, де збирається врожай, чергує пожежно-рятувальна техніка. Разом з цим, працівники Управління ДСНС значні зусилля приділяють проведенню роз’яснювальної роботи із хліборобами на предмет дотримання правил безпеки. Зокрема, 30 липня профілактичний рейд проводився в Хотинському районі. Інспектори Хотинського районного відділу Управління ДСНС поспілкувалися з хліборобами безпосередньо на полях під час збору врожаю. Так, людям нагадали, що пожежі є наслідком людської безпечності та необережності. Тому потрібно ретельно дотримуватися правил безпеки. Зернозбиральна техніка повинна бути обладнана первинними засобами пожежогасіння, а люди, які працюють на ній, мають вміти ними користуватися. Для цього, фахівці Управління ДСНС нагадали як правильно користуватися вогнегасником. Також рятувальники звернули увагу аграріїв на важливості дотримання протипожежних правил на самих полях. Так, перед дозріванням колосових, хлібні поля, в місцях прилягання їх до лісових масивів, автомобільних шляхів та залізниць, мають бути обкошені та оборані. Для зменшення ризику виникнення пожеж на полях потрібно встановити знаки або попереджувальні таблички, які повідомляють про заборону куріння та розпалювання вогнища. В жодному разі не можна спалювати стерню та жнивні залишки. Насамкінець рятувальники вручили людям листівки з правилами безпеки.

Разом з цим, працівники інспекторського складу Управління ДСНС нагадали про важливість дотримання правил безпеки і працівникам місць зберігання врожаю. Людям розповіли, що місця для збереження врожаю, зернові токи повинні бути забезпечені первинними засобами пожежогасіння, а люди, що працюють на них, зобов’язані добре знати свої дії на випадок пожежі. Оглянули рятувальники і укомплектованість пожежних щитів у приміщеннях, справність вогнегасників та іншого протипожежного обладнання.

«Такі заходи проводяться по всіх районах Чернівецької області Завдяки такій профілактичній роботі можна попередити виникнення пожеж на місцях збору врожаю та у місцях його зберігання. Проте людям потрібно пам’ятати, що для того, щоб можна було смакувати запашним хлібом, обов’язково потрібно дотримуватись правил пожежної безпеки» - зазначив т.в.о. заступника начальника Управління ДСНС підполковник служби цивільного захисту Сергій Михайлюк.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Журналістську премію ім. ...

КОМЕНТАРІ