У Рівненській області вибір професії - відповідальний крок

У Рівненській області вибір професії - відповідальний крок

01.08.15 13:42 0 633
У певний період життя перед кожною людиною постає нелегке завдання вибору: ким бути? Вибір професії – відповідальний крок у житті кожного з нас. Тому професію слід обирати свідомо, з урахуванням нахилів та здібностей, особистих і громадських інтересів.

З метою розширення знань дітей про професії людей, усвідомлення важливості кожної з них та виховання поваги до праці, в дитячому закладі оздоровлення та відпочинку санаторного типу «Агатівка» фахівці Гощанського районного центру зайнятості провели профорієнтаційну акцію “Мандрівка у країну професій”.

Під час заходу фахівці центру зайнятості розповідали дітям про вимоги та особливості сучасного ринку праці. Спілкування проходило у невимушеній формі, легко та жваво. Фахівці знайомили дітей з розмаїттям професій, пояснювали різницю між популярними і затребуваними професіями, між професією та посадою і розтлумачили, який зв'язок між професією і захопленням. Діти активно виконували різноманітні вправи та відповідали на цікаві питання.

Діти, які відпочивають у таборі дізналися про послуги, які надає служба зайнятості для молоді, вимоги роботодавців до працівників, шляхи здобуття професії, можливості підбору роботи.

Зацікавила школярів виставка виробів з лози та ковальських виробів, виготовлених слухачами Гощанського відділення Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Діти переглянути відеофільми про цей навчальний заклад та професії, які мають попит на ринку праці.

Особливу зацікавленість дітей викликали майстер-класи, які проводили майстри виробничого навчання РЦПТО ДСЗ, адже тут вони могли спробувати виготовити власними руками художні вироби з лози, а також з тканини в техніці «канзаші». Приємно було бачити, з яким захопленням діти спостерігали за роботою майстрів перукарського діла та манікюру.

Під завісу заходу діти запросили представників служби зайнятості відвідати їх ще раз найближчим часом. Тож є впевненість, що такі акції дійсно потрібні й допомагають дітям зорієнтуватися у складному лабіринті професій, потребах ринку праці, щоб не помилитися у майбутньому професійному виборі.

Фото можна переглянути тут

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ