«Вільний мікрофон»: якщо ви готові продати свій голос – у вас є ціна,як у раба чи повії

«Вільний мікрофон»: якщо ви готові продати свій голос – у вас є ціна,як у раба чи повії

02.08.15 11:25 0 615
Учасники програми «Вільний мікрофон» категорично проти продажу голосів на виборах. І попри різні аргументи – такі, як гідність, майбутнє держави, особисту участь у формування владних структур, історичну вартість права голосу для народу – ще ніколи мешканці Західної України та Києва не були настільки одностайними.

Такими є результати опитування традиційної рубрики народного проекту «Вільний мікрофон» телеканалу ZIK «Питання тижня», яке під час знімання програми 25 липня звучало так: «Чи готові ви продати свій голос на місцевих виборах за гречку і ковбасу?».

«Ні, я не продам свій голос, тому що, на мою думку – це , мабуть, єдиний шанс змінити ситуацію в країні. Якщо ж наші голоси куплять, не важливо за скільки, то насправді люди, яких ми обрали, потім все одно заберуть гроші із наших податків», – заявив юнак з Івано-Франківська.

Його земляк емоційно додав: «Якщо ви готові продати свій голос за щось, це значить, що у вас є ціна. Ціну мають тільки раби або повії».

«Нет, свой голос я не буду продавать, голос у меня собственный, тем более, что я ни в гречке, ни в колбасе остро не нуждаюсь. А тем более достоинство терять из-за этого я не согласен», – категорично висловився літній киянин.

«Я твердо засвоїв – продавати свій голос за набір продуктів не можна в жодному разі. Коли виборець продає інтереси свого народу, до влади приходять бездарні депутати, які не хочуть працювати і дбають про свої кишені. Я не продам свій голос ні за мільйони, ні за мільярди. Для мене найбільша цінність – це людина», – переконаний лучанин.

«Закликаємо всіх, хто буде голосувати – не продавати свої голоси, бо ми живемо зараз в час великих змін, і тільки від нас залежить, в якій країні житимуть наші діти, внуки, і чи буде та країна взагалі. Тому, люди добрі, робіть свій вибір і відкривайте очі на те, що ви не завжди бачите, здоровий глузд має перемогти», – звернулися до українців двоє дівчат з Тернополя.

У Рівному та Тернополі народні оратори відверто іронізували: «Продати голос? За гречку і ковбасу? Це все залежить від обсягів. Якщо дадуть декілька тон ковбаски, декілька тон гречки – я подумаю. Тільки хорошої, не московської, будь ласка, а нашої, української ковбаски. Ні, голос я все одно не продам, але хоч допоможу пенсіонерам чи сиротам».

Закарпатець запропонував третейське рішення: «Ну, я особисто заможний чоловік, я не продам свій голос, дехто бідує, але гидує брати ті подачки передвиборчі. Але я всім хочу підказати: беріть, скільки дають, і гречку,і ковбасу беріть, але коли зайдете в кабінку, покажіть кожному фігуру з трьох пальців і проголосуйте, як совість каже».

Молода жінка з Рівного нагадала: «Питання взагалі не в гречці і не в ковбасі. Питання в тому , що голос – це відповідально, і коли йдеться про його продаж, люди до кінця не усвідомлюють цю відповідальность. Не пам’ятають історії, наскільки непросто було вибороти право голосу, і тому не цінують його»

А вже 1 серпня триватимуть чергові знімання «Вільного мікрофону» ZIKу. Трибуна справжньої свободи слова працюватиме з 13:00 до 15:00 за адресами: Луцьк – Театральний майдан, Рівне – майдан Незалежності, Київ – Майдан Незалежності, Тернопіль – Театральний майдан, Івано-Франківськ – вул. Незалежності, Ужгород – площа Шандора Петефі, Львів – пр. Свободи біля пам’ятника Т. Шевченкові, Чернівці – Центральна площа.

«Питання тижня» 1 серпня звучатиме так: «Чи вірите ви у Мінські домовленості і в те, що найближчим часом на Донбасі буде мир?»

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівська область: ...
Наступна новина: Оперативники МВС викрили ...

КОМЕНТАРІ