На Житомирщині нараховується 146 об’єктів підвищеної небезпеки,які підлягають облаштуванню системами раннього виявлення надзвичайних ситуацій

На Житомирщині нараховується 146 об’єктів підвищеної небезпеки,які підлягають облаштуванню системами раннього виявлення надзвичайних ситуацій

02.08.15 11:19 0 630
На території Житомирщини нараховується 146 об’єктів підвищеної небезпеки (ОПН), які відповідно до Кодексу цивільного захисту України, підлягають облаштуванню системами раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей у випадку їх виникнення. Адже при виникненні НС на таких об’єктах створюється загроза життю і здоров’ю людей та заподіяння значних збитків.

Який стан справ із запровадженням таких систем на об’єктах підвищеної небезпеки – це питання розглядалося 31 липня на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

За останньою інформацією на 101-му об’єкті підвищеної небезпеки, що становить 69 % від усіх існуючих, розроблена проектна документація на влаштування систем раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей у випадку їх виникнення. На 27 з них Системи вже змонтовані, 15 з яких прийнято в експлуатацію.

На окремих об’єктах, навіть за наявності проектної документації, не проводяться монтажні роботи з влаштування Систем. А на кількох хімічно-небезпечних об’єктах комунальної власності, серед яких і 2 водоканали, питання влаштування Систем раннього виявлення надзвичайних ситуацій взагалі не вирішуються.

На незадовільному рівні залишається робота по впровадженню Систем на 16-х об’єктах підвищеної небезпеки в області. Вони розташовані у Володарсько-Волинському, Коростишівському, Любарському та Ружинському районах.

- У другому кварталі поточного року проведені перевірки зазначених об’єктів, – доповів начальник відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Управління ДСНС України у Житомирській області Олександр Молодковець. – За результатами перевірок встановлено, що 16 об’єктів припинили господарську діяльність, 6 підприємств за результатами повторної ідентифікації визначені такими, що не належать до об’єктів підвищеної небезпеки. Керівникам діючих підприємств, що відносяться до категорії об’єктів підвищеної небезпеки, вручені приписи для усунення виявлених порушень, у яких запропоновано виконання вимог щодо облаштування системи раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей у випадку їх виникнення.

Також Олександр Ігорович повідомив, що за порушення у сфері пожежної безпеки, виявлених під час перевірок, до адміністративної відповідальності притягнуто 83 посадові особи.

У свою чергу голова комісії - перший заступник голови Житомирської облдержадміністрації Геннадій Дмитренко запропонував протягом найближчого часу запросити на нараду представників міліції, прокуратури та СБУ і зобов’язати керівників проблемних підприємств виконувати надані вказівки стосовно цивільного захисту населення. Адже, якщо керівники підприємств, де не розроблено проектно-кошторисну документацію, або на яких системи раннього оповіщення не функціонують, і надалі будуть демонструвати свою бездіяльність, то постраждають люди, які там працюють.

Рішенням комісії запропоновано упродовж двох наступних місяців зазначене питання розглянути на місцевих комісіях з питань ТЕБ та НС із залученням керівників об’єктів, які підлягають обладнанню автоматизованими системами раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення населення у разі їх виникнення.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ДСНС України закликає ...
Наступна новина: Тернопільська ...

КОМЕНТАРІ