Житомирщина: якщо не впевнені у своїх силах – не купайтеся!

Житомирщина: якщо не впевнені у своїх силах – не купайтеся!

02.08.15 11:40 0 628
Триває купальний сезон, який для багатьох необачних мешканців обертається трагедією. Упродовж року внаслідок необережного поводження на воді потонуло 26 осіб, серед яких 4 дітей.

Переважна більшість загиблих дорослих – це чоловіки у віці 30-40 років. Основна причина трагедій – купання у місцях стихійного відпочинку з порушенням правил поведінки на воді. Зокрема, купання в нетверезому стані, заплив на значні відстані, на небезпечні ділянки, де проводиться вилов риби, чи спроба переплисти водойму. У випадку з дітьми – це бездоглядність з боку дорослих, коли діти опинялися у ставку чи річці самі чи поруч з іншими дітьми.

Щоб не потрапити у біду під час відпочинку, дотримуйтесь правил поведінки на воді! У першу чергу це стосується батьків: не залишайте дітей поблизу води без нагляду. Якщо вони не вміють плавати, не дозволяйте їм, заходити у воду глибше ніж по пояс, плавати на надувних матрацах або камерах. Трагічно закінчується і пірнання з плотів, човнів, пристаней та інших плавучих засобів, а також урвищ. Не плавайте наодинці, якщо не впевнені в своїх силах, уникайте воду з швидкою течією. Найнебезпечніший ворог відпочиваючих – алкоголь. Під його впливом людина втрачає самоконтроль.

Жодна служба не в змозі забезпечити рятувальником кожного відпочиваючого.

Тому цінуйте власне життя та бережіть здоров’я своїх дітей і не нехтуйте застереженнями!

Ігор Нікітчук, начальник Управління

ДСНС України у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ