Іракські курди закликали турецьких курдів залишити північ Іраку

Іракські курди закликали турецьких курдів залишити північ Іраку

02.08.15 11:04 0 725
Президент Іракського Курдистану, курдської автономії на півночі Іраку, Масуд Барзані закликав бойовиків збройного угруповання турецьких курдів «Робітнича партія Курдистану» залишити північ Іраку, щоб відвернути повітряні удари турецьких військ і загибель цивільних. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Його заява оприлюднена через кілька годин по тому, як унаслідок чергового удару турецьких військових літаків по повстанських таборах турецьких курдів на півночі Іраку, у східній частині Іракського Курдистану загинули не менш як шість людей.

У п’ятницю голова відділу зовнішніх зносин Іракського Курдистану Фалах Мустафа Бакір розкритикував сепаратистську «Робітничу партію Курдистану» за зрив її перемир’я з Туреччиною, але також критикував і воєнну відповідь із боку Анкари.

Туреччина останніми днями завдає ударів по таборах повстанців-курдів із Туреччини, з лав «Робітничої партії Курдистану», влаштованих на території Іраку, на територіях, де теж живуть курди. Така відповідь Анкари на низку нападів на військових і працівників поліції, які здійснили перед тим у Туреччині курдські сепаратисти, тим самим поклавши край нестійкому перемир’ю, що діяло з 2013 року. Тоді, за умовами того перемир’я, бойовики з лав турецьких курдів відійшли з Туреччини в сусідні гірські райони Іракського Курдистану і зупинили збройну боротьбу проти Туреччини.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ