У Луцьку вшанували пам’ять Лесі Українки

У Луцьку вшанували пам’ять Лесі Українки

02.08.15 11:15 0 673
На Театральному майдані Луцька відбулася панахида та покладання квітів до пам'ятника Лесі Українці з нагоди 102-ї річниці від дня смерті поетеси. Участь у заході взяли заступник міського голови Лариса Соколовська, заступник голови обласної державної адміністрації Світлана Мишковець, голова обласної ради Валентин Вітер, депутати обласної та міської рад, письменники та літературознавці, представники підприємств, установ та громадськість міста.

Відслужили панахиду священнослужителі Свято-Троїцького кафедрального собору. Потім відбулася літературна година. На ній виступила письменниця, педагог, член Національної спілки письменників України, лауреат обласної педагогічної премії імені Лесі Українки Євгенія Назарук.

Твори Лесі Українки прочитали Олена Мичка з будинку культури села Шепель Луцького району, Владислав Бондаренко з будинку культури села Боголюби Луцького району, заслужена артистка України Галина Кажан.

На завершення учасників зібрання запросили поїхати у неділю в урочище Нечимне, де відбудеться поетично-мистецьке свято «Лісова пісня». Цього року туди мають приїхати літератори та митці не лише з різних регіонів України, а й зарубіжжя.

Цими днями у закладах культури міста відбудуться тематичні виставки літератури, присвячені життю та творчості Лесі Українки.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: ДСНС України закликає ...

КОМЕНТАРІ