На Дніпропетровщині вимагають повністю заборонили полювання до завершення АТО

На Дніпропетровщині вимагають повністю заборонили полювання до завершення АТО

02.08.15 13:27 0 564
Штаб національного захисту Дніпропетровської області оприлюднив відкрите звернення до обласної влади з вимогою «заборонити на всій території області усі мисливські сезони до завершення АТО на сході країни». Про це йдеться у заяві штабу, поширеній з огляду на початок дії від 1 серпня заборони на полювання лише в тих районах Дніпропетровської області, що межують із зоною антитерористичної операції. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Під виглядом мисливців та рибалок під час сезону полювань через територію Дніпропетровської області можливе переміщення ворожих розвідувально-диверсійних груп, перевезення зброї та переміщення бойовиків у південному та південно-східному напрямках. Зважаючи на те, що Дніпропетровщина – область близька до лінії бойових дій, будь-які виїзди людей у лісо-степові зони в камуфляжному одязі зі зброєю можуть спричиняти підвищення напруження серед населення та перешкоджати роботі правоохоронних органів», – йдеться у повідомленні.

Крім того, у Штабі вважають неприпустимим добровільне вбивство тварин і птаства заради розваги, коли в країні тривають бойові дії.

«Кожна людина зі зброєю, якщо вона не знаходиться на передовій, має забезпечувати захист і збереження державних ресурсів, до яких відносяться рослинний і тваринний світ», –? йдеться в заяві Штабу національного захисту Дніпропетровської області.

Водночас голова українського Товариства мисливців і рибалок у Дніпропетровській області Василь Тибан пояснив: не можна полювати лише в тих районах, що межують із зоною бойових дій.

«Враховуючи те, що на території Донецької та Луганської областей проводиться антитерористична операція, припинене полювання в Покровському, Межівському та Петропавлівському районах Дніпропетровської області», – сказав він.

В Дніпропетровському обласному управлінні міліції заявили, що в разі нехтування забороною на полювання в районах поблизу АТО, порушників чекає покарання за статтями Адміністативного кодексу про «порушення правил використання об’єктів тваринного світу» та «стрільбу в не відведених для цього місцях».

У суботу, 1 серпня, о 18:00 в Дніпропетровській області відкривається мисливський сезон 2015-2016 років. Днями полювання є субота і неділя, а в середу і четвер дозволено полювати власникам мисливських собак.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: В Чернігівській області ...

КОМЕНТАРІ