США закликали кредиторів України дійти згоди з Києвом

США закликали кредиторів України дійти згоди з Києвом

02.08.15 11:41 0 566
Сполучені Штати Америки закликали міжнародних кредиторів України вчасно дійти з Києвом домовленості щодо реструктуризації українських боргів на умовах, що відповідали б програмі допомоги Україні від Міжнародного валютного фонду. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Одним із моментів такої відповідності є мета повернення економіки України на шлях стійкого розвитку, нагадав міністр фінансів США Джейкоб Лью в заяві з нагоди рішення МВФ надати Києву другий транш позики на суму в 1 мільярд 700 мільйонів доларів.

Це рішення, заявив він, зміцнює і так міцні досягнення влади України у втіленні реформ, а також провідну роль МВФ у реагування на важке економічне становище в Україні.

Раніше у п’ятницю, 31 липня МВФ повідомив, що схвалив надання Україні другого траншу позики на суму в 1 мільярд 700 мільйонів доларів за програмою допомоги загальною сумою в 17,5 мільярдів доларів.

Спершу умовою надання траншу називали досягнення домовленості Києва з приватними міжнародними кредиторами про реструктуризацію боргу, щоб зменшити боргове навантаження більш як на 15 мільярдів доларів протягом наступних чотирьох років. Але врешті в МВФ дали знати, що можуть надати кошти і без досягнення такої домовленості.

Переговори України зі спеціальним комітетом її приватних міжнародних позикодавців про реструктуризацію боргу далі тривають. Комітет не підтримує ідеї українського уряду списати частину боргу і наполягає на досягненні компромісу щодо відстрочення боргових зобов’язань. Уряд, у свою чергу, неодноразово звинувачував комітет у непрозорості і неготовності домовлятися.

Нинішню програму допомоги терміном на чотири роки МВФ надав Україні в березні, тоді ж виплативши і перший її транш у 5 мільярдів доларів.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: якщо не ...
Наступна новина: В зону проведення АТО ...

КОМЕНТАРІ